Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 06:11
UPD:06:21
A- A A+

Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν τους συμμάχους τους και μετά το θάνατο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ιλ μετέφερε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Γιοσιχίκο Νόντα, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

Παράλληλα, ο Ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Οσάμου Φουτζιμούρα, δήλωσε ότι η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα εξακολουθήσουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να βρεθεί λύση στο βορειοκεράτικο ζήτημα, παρά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

«Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για εκ νέου συνάντηση (των εμπλεκόμενων στις διαπραγματύεσεις χωρών) , αλλά θα γίνει το συντομότερο δυνατό», επισήμανε και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην προγραμματισμένη (για τις 25 και 26 Δεκεμβρίου) επίσκεψη του Ιάπωνα Πρωθυπουργού, Γιοσιχίκο Νόντα, στην Κίνα.

Εν τω μεταξύ, ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Χιντάο, επισκέφθηκε την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας στο Πεκίνο, προκειμένου να εκφράσει τα συλληπητήρια του για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, επίσκεψη που είχε και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς, σπανίως ανώτατος αξιωματούχος της κινεζικής κυβέρνησης πραγματοποιεί ανάλογου τύπου κινήσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή