Ζαγοράκης: Τιμή μου να ηγούμαι του ΠΑΟΚ

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 15:32

A- A A+

Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» του Βορρά αναφέρθηκε στην αγωνιστική πρόοδο που έχει σημειώσει η ομάδα, τη βελτίωση στα οικονομικά της και τα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης

«Σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της νέας διοίκησης Είχα την τιμή να ηγούμαι της τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοπτική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολειτουργούν. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8 εκατ. ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006-07 2,7 εκ. ευρώ», τόνισε αρχικά ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Θ. Ζαγοράκης: Ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο κόστος

Θ. Ζαγοράκης: Ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο κόστος

«Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Champions League, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα», πρόσθεσε.

Αλλα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν:

Για το έγγραφο της ΟΥΕΦΑ και τι θα κάνει για την αδειοδότηση ο ΠΑΟΚ: «Από το καλοκαίρι φωνάζουμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα. Πρέπει να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, να κάνει πρωταθλητισμό, αλλά με μικρότερο κόστος. Υπάρχει η δυνατότητα. Η ομάδα απέκτησε ένα στοιχείο που δεν το είχε πριν. Το μέταλλο. Μπαίνουν παιδιά μέσα και μπολιάζονται άμεσα. Οταν λέγαμε πριν ότι δίνουμε βάρος στις ακαδημίες, το εννοούσαμε. Δεν κάναμε οικονομική εξυγίανση. Κοιτάξαμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό αγωνιστικό τμήμα. Για την αδειοδότηση, είπαμε τι συμβαίνει με το οικονομικό. Για την ΟΥΕΦΑ, για τα ληξιπρόθεσμα, εμείς διοικούμε και έχουμε το άγχος για να έχει συνέχεια η ομάδα. Αν χρειαστεί να πουλήσουμε θα γίνει. Στο ποσό που θέλει ΠΑΟΚ όμως».

Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές: «Μετακυλούμε τις αποπληρωμές για τα παλαιότερα και μοιραία βρίσκονται πίσω και οι παίκτες. Είναι μειωμένα φέτος τα έσοδα. Προσπαθούμε να βρούμε πίσω στη φανέλα χορηγό. Δεν βρίσκεται κανείς. Η μείωση των εισιτηρίων είναι σε δραματικό βαθμό».

Για όσα γίνονται με τον Μπόλονι και τον Κοντρέρας: «Αν κρίνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό ότι θέλουν να κρίνουν τον Κοντρέρας, έχει καλώς, αλλά υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ. Για τον Μπόλονι, ανακόλουθοί δεν είμαστε. Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε το καλοκαίρι και τα συζητήσαμε ξανά πριν δέκα μέρες. Του παρουσιάσαμε ένα πλάνο πριν υπογράψει και συμφώνησε, ήταν ότι κάποιοι παίκτες που είναι στην ομάδα, μπορεί να μην ήταν. Πριν από δέκα μέρες, κάναμε το πλάνο για τη νέα χρονιά. Γιατί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει; Χθες υπέγραψε συμβόλαιο για σπίτι. Θα ανάψουμε και κερί για αυτό... Υπάρχει συνεργασία. Σε συμφωνία μαζί του κάνουμε κινήσεις και συνεχίζουμε μαζί. Γνωρίζει τα πάντα. Είναι κάθε μέρα μαζί με τον Ζήση και τον Παντελή και συζητάνε».

Για το πλάνο της ομάδας: «Αυτό που αναφέρουμε τώρα είναι το νέο πλάνο. Οταν λέγαμε ότι επενδύουμε στις Ακαδημίες, με μικρότερο κόστος να δημιουργήσουμε ομάδα, η ομάδα έχει μέταλλο, αλλά όσο και να θέλουμε είναι ένας κύκλος που κλείνει. Είμαστε υπεύθυνοι να φτιάξουμε το ίδιο ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο κόστος».

Για τον Σαλπιγγίδη: «Τι να κάνουμε δηλαδή; Πήραμε την απόφαση να γυρίσει πίσω γνωρίζοντας ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις. Τι είναι παιδάκι 15 χρονών να τον έχουμε αγκαλιά. Ακούω ότι δε στήριξε η διοίκηση τον Σαλπιγγίδη. Τι να κάνουμε δηλαδή; Οτι μπορούσαμε να κάνουμε το κάναμε. Ολη μέρα είναι μαζί στις προπονήσεις ο Ζήσης με τον Παντελή και μπορούν να μιλήσουν περισσότερο για το θέμα».

Για τη Νέα Μεσήμβρια: «Ηταν όραμα μας απο την πρώτη στιγμή. Μετά από πίεση του κ. Μαυροφρύδη και τα λεφτά που δαπανούσαμε για την υπενοικίαση αθλητικού κέντρου, πιεστήκαμε και μαζί με τον κ. Μιχαηλίδη, πέσαμε όλοι μαζί στο κομμάτι του αθλητικού κέντρου. Υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και κάποια στιγμή, μπορεί να τελειοποιηθεί. Πέρσι το Πάσχα μας είχαν υποσχεθεί από το δήμο,ότι θα έχει άσφαλτο. Αν δε μπορούν να καταλάβουν κάποιοι άνθρωποι ότι είναι καλό για τον τόπο δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εμείς».

Για το νέο γήπεδο: «Είναι η μεγαλύτερη λύση. Συζητάμε και για το γήπεδο και ίσως τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία, να ξεκινήσει και ουσιαστικά. Δώσαμε γύρω στα 2,5 εκατομμύρια. Οσο γερνάει το γήπεδο θα έχει και περισσότερες οικονομικές διαιτησίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις