Γερμανία: Καταδίκη δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal για μίζες

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 21:52
UPD:22:30
A- A A+

Σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για υποθέσεις δωροδοκίας στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Μονάχου δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal, ενώ πρόστιμο ύψους 140 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το πρόστιμο των 140 εκατ. ευρώ αποτελεί αποτέλεσμα διακανονισμού που είχε προηγηθεί μεταξύ της Ferrostaal και των εισαγγελικών αρχών.

Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ στις 18 Μαρτίου σχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ του έτους 2000.

Διευκρινίσεις για τις μίζες ζητεί ο ΛΑΟΣ

«Οι δωροδοκούντες φυλακίστηκαν στη χώρα τους. Οι δωρολήπτες στην Ελλάδα την έβγαλαν καθαρή», σχολίασε ο ΛΑΟΣ, με αφορμή την καταδίκη των δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal.

«Επιβεβαιώθηκε η θέση του ΛΑΟΣ ότι η όλη διαδικασία των υποβρυχίων, ήταν στημένη από εκείνους που έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Όπως τονίζει ωστόσο, «είναι καιρός να μάθουμε σε ποιους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας πήγαν τα 21 εκατ. ευρώ μίζα που περιγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου».

Για το λόγο αυτό, ο ΛΑΟΣ καλεί τον Πρωθυπουργό να ζητήσει περισσότερες διευκρινίσεις από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή