Επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς προανήγγειλε ο Λ. Παπαδήμος

Συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά την Παρασκευή
Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 19:09
UPD:21:21

A- A A+

Την πρόθεσή του να συναντηθεί εντός των επόμενων ημερών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση του για να λήξει ουσιαστικά η συζήτηση για τις αρμοδιότητες και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών γνωστοποίησε στο υπουργικό συμβούλιο ο Λ. Παπαδήμος.

Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters, έχει προγραμματιστεί διαβούλευση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων τις επόμενες ημέρες με βασικό θέμα την χρονική θητεία της κυβέρνησης ώστε «να ολοκληρωθεί το έργο της και να πάψει η εκλογολογία».

Η επισήμανση αυτή από τον Πρωθυπουργό έγινε μετά από παρέμβαση του υπουργού Υποδομών Μάκη Βορίδη, ο οποίος αναφερόμενος στην αναγκαία μεταρρύθμιση για τις επικουρικές συντάξεις και το ασφαλιστικό, διερωτήθηκε αν οι επικείμενες αλλαγές μπορούν να προχωρήσουν, καθώς ξεπερνούν τον βίο της κυβέρνησης που έχει συμφωνηθεί.

«Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία εκλογών», φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τόνισε ο Πρωθυπουργός. Απαντώντας σε αμφιβολίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αν η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της παρούσης κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος φέρεται επίσης να ανέφερε ότι «αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης».

Με ανακοίνωσή της η Συγγρού ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει, μετά από πρωτοβουλία του ιδίου, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή στις 18:30.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή