Θύμα των περικοπών

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 20:22

A- A A+

Οι είκοσι εργαζόμενοι στο εστιατόριο της ιταλικής γερουσίας από τις κουζίνες και το σέρβις θα βρεθούν στο ταμείο ανεργίας. Από την αρχή του 2012.

Η διεύθυνση της γερουσίας δήλωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί για να προσπαθήσει να αποτρέψει την εξέλιξη, που συνδέεται άμεσα με τις τιμές των εδεσμάτων και την επανεξέτασή τους.

Ο ιταλικός Τύπος δημοσίευσε τον κατάλογο του εστιατορίου, που πρόσφερε πλούσια γεύματα στους γερουσιαστές σε συμβολικές τιμές: μια μπριζόλα κόστιζε 2,50 ευρώ, ένα πιάτο με ρύζι και θαλασσινά 3,34 ευρώ, ένα φιλέτο λεμονάτο 2,76 ευρώ. Βάσει υπολογισμών, τα μέλη της γερουσίας κατέβαλαν μόνο το 13% του κόστους του εστιατορίου, το υπόλοιπο 87% καλυπτόταν από τους ιταλούς φορολογούμενους.

Μετά την πολεμική που ξέσπασε, το εστιατόριο αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τις τιμές του, με αποτέλεσμα η προσέλευση των γερουσιαστών να μειωθεί κατά τουλάχιστον 50%.

Λογικό, αφού στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης υπάρχουν καφέ - μπαρ πολύ οικονομικότερα. Δεν λείπουν βέβαια γερουσιαστές, όπως ο Μάριο Πέπε του κόμματος του Μπερλουσκόνι που είναι πεπεισμένοι ότι «στερώντας από τα μέλη του κοινοβουλίου το δικαίωμα στην διατροφή, κάποιοι θέλουν να τα υποδουλώσουν σε ανώτερες, ισχυρές εξουσίες».

Αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, το άλλοτε υπερπολυτελές εστιατόριο της γερουσίας της Ρώμης θα κλείσει σε λίγες μέρες. Αλλο ένα θύμα της πολιτικής της λιτότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή