Συρία: «40 νεκροί» σε διπλή επίθεση στη Δαμασκό

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 12:35
UPD:14:51

A- A A+

Σε σαράντα ανέρχονται οι νεκροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων άμαχοι, και σε 100 οι τραυματίες από τη διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα εναντίον κτηρίων των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό, όπως μεταδίδει το συριακό κανάλι Dunia.

Νωρίτερα, το λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, που ανήκει στη Χεζμπολάχ, σύμμαχο της Συρίας, έκανε λόγο για τριάντα νεκρούς και 55 τραυματίες. Για τουλάχιστον 30 νεκρούς έκανε λόγο και το Associated Press επικαλούμενο την κυβέρνηση.

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Reuters επιβεβαίωσε ότι άκουσε δύο εκρήξεις, ενώ μάρτυρας από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων άκουσε πυροβολισμούς μετά τις εκρήξεις.

Η κρατική τηλεόραση έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις», επισημαίνοντας ότι από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι ευθύνεται η Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του εκπροσώπου του συριακού υπουργείου Εξωτερικών, ο Λίβανος είχε προειδοποιήσει πριν από δύο ημέρες τη Συρία ότι η Αλ Κάιντα είχε παρεισφρήσει στα εδάφη της.

«Οι λιβανικές αρχές μας είχαν προειδοποιήσει πριν από δύο ημέρες ότι μία ομάδα της Αλ Κάιντα είχε παρεισφρήσει στη Συρία από την (πόλη του βορείου Λιβάνου) Ερσάλ», όπως είπε στο Reuters ο Τζιχάντ Μακντεσί.

«Και οι σημερινοί βομβιστές αυτοκτονίας προκάλεσαν το θάνατο περίπου 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 150, όλοι είναι άμαχοι και στρατιωτικό προσωπικό. Αυτοί που ζητούν την ελευθερία πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτός δεν είναι ο τρόπος να επιτευχθεί δημοκρατία», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις ακολουθούν την άφιξη χθες στη Δαμασκό της πρώτης αποστολής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου που θα ελέγξουν την πορεία εφαρμογής ειρηνευτικού σχεδίου στο οποίο συμφώνησε η Συρία μετά από μήνες βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή