Προτιμούν τις κάρτες

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 20:06

A- A A+

Τα κορυφαία στελέχη γερμανικών εταιρειών προτιμούν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ιδιόχειρες ευχές από ακριβά δώρα.

Σε σφυγμομέτρηση που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού LAB προέκυψε ότι ακόμα και στην ψηφιακή εποχή οι περισσότεροι είναι ευχαριστημένοι ακόμα και μια κάρτα, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Κλάους Αντεν:

«Τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν 581 μάνατζερ δείχνουν ότι πάνω από το 85% θα ήθελε να λάβει μια χριστουγεννιάτικη κάρτα ή ένα γράμμα. Και αν περιέχει και ευχές γραμμένες στο χέρι με ένα μήνυμα ειδικά για τον παραλήπτη τότε ακόμα καλύτερα».

Καμία αξία δεν είχαν για τους ερωτηθέντες τυποποιημένες κάρτες ή ακόμα περισσότερo ευχετήριες κάρτες που αποστέλλονται σε ηλεκτρονική μορφή. Μόλις το 6% απάντησε ότι χαίρεται όταν λαμβάνει μια ηλεκτρονική κάρτα, την ώρα που τουλάχιστον το 18% των ερωτηθέντων είπε ότι στέλνει τις ευχές του μέσω Διαδικτύου.

Υπάρχει ωστόσο και κάτι άλλο που αλλάζει χρόνο με το χρόνο τουλάχιστον στη Γερμανία. Ενώ παλαιότερα τα ανώτατα στελέχη των επιχειρήσεων έπαιρναν ακριβά δώρα σήμερα ένα τέτοιο δώρο είναι σε θέση να φέρει σε δύσκολη θέση έναν μάνατζερ.

«Με άλλα λόγια υπάρχουν αρκετά στελέχη που ανησυχούν όταν λαμβάνουν ακριβά δώρα από συναδέλφους ή πελάτες. Οι περισσότερες εταιρείες ορίζουν όριο 20 ευρώ για δώρα που μπορεί να λάβει ένα στέλεχός τους. Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται σήμερα τα στελέχη».

DEUTSCHE WELLE

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή