Κατάπληκτος από την προφυλάκιση Εφραίμ ο Κ.Μητσοτάκης

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011 13:10
UPD:18:30
A- A A+

Κατάπληκτος από την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Tην ίδια ώρα, ο ηγούμενος, επικαλούμενος ασθένεια, δεν παρουσιάστηκε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Καρυών του Αγίου Όρους προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προφυλάκισης του.

Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του, Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

«Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι "και οι κρίνοντες, κρίνονται"», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κρίθηκε προφυλακιστέος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που ήρε τη σχετική διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Ειδικότερα, με το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ήρθη η διαφωνία που είχε ανακύψει, μετά την απολογία του κ. Εφραίμ, μεταξύ της εφέτου - ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού και του αρμόδιου εισαγγελέα Παν. Ματζούνη. Η ανακρίτρια είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος (για την υπόθεση των ανταλλαγών εκτάσεων μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής) πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος. Αντίθετα, ο εισαγγελέας είχε τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 200.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι του, ο κ. Εφραιμ επιθυμεί να παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές σε δύο με τρεις μέρες, όταν θα το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετώντο στο Αγιο Όρος μετέβη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής. Την ίδια ώρα πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί Ηγούμενοι και Μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση του κ. Εφραίμ.

Αιχμηρό για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑ.Ο.Σ., Κωστή Αϊβαλιώτη, ο οποίος δήλωσε χθες: «Ποια δικαιοσύνη οραματίζεται το ΠΑΣΟΚ; Αυτή που κλείνει φυλακή έναν ηγούμενο του Αγίου Όρους και θέλει να απελευθερώσει άμεσα απ’ τις φυλακές βιαστές, ληστές και εμπόρους ναρκωτικών;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή