Το 69% των Αμερικανών κρίνει ότι ο Τ. Μπους θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με την οικονομία

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2002 19:44
A- A A+

Τα τρία τέταρτα των Αμερικανών κρίνουν ότι ο Τζορτζ Μπους δεν ανησυχεί αρκετά για την οικονομία, και επικεντρώνει την προσοχή του στο Ιράκ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που έγινε, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από τις 3 ως τις 5 Οκτωβρίου σε δείγμα 668 ενηλίκων, από την εφημερίδα «New York Times» και το τηλεοπτικό κανάλι CBS.

Το 69% των ερωτηθέντων κρίνει ότι ο κ. Μπους θα έπρεπε να ασχοληθεί περισσότερο με την οικονομία, έναντι ποσοστού 27% που πιστεύει ότι ασχολείται αρκετά, ενώ μόνον το 41% εγκρίνει τον τρόπο που ο πρόεδρος χειρίζεται τα οικονομικά θέματα. Ποσοστό 39% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ χειροτερεύει.

Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επιθυμούσε οι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου να μιλούσαν περισσότερο για την οικονομία και λιγότερο για έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράκ.

Οσον αφορά το τελευταίο, το 67% έναντι ποσοστού 27% των Αμερικανών εγκρίνει μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ και την ανατροπή του ιρακινού προέδρου Σαντάμ Χουσέιν.

Ωστόσο, ποσοστό 63%, έναντι ποσοστού 30%, πιστεύει ότι, πριν αναλάβουν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια, οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν την επιστροφή στη Βαγδάτη των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή