Τζωρτζ Μπους : «Απειλή ο Χουσεϊν για την παγκόσμια ειρήνη»

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 07:20
A- A A+

«Ο Σαντάμ Χουσεϊν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και πρέπει να αφοπλιστεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, στο ημίωρο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Ο Τζωρτζ Μπους, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεϊν, υποστηρίζοντας, ότι, η Βαγδάτη διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και υποθάλπει τρομοκράτες, ενώ χαρακτήρισε τον Ιρακινό πρόεδρο «δολοφονικό τύραννο», που τρέφει μια αδυσώπητη εχθρότητα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο κίνδυνος από το ιρακινό οπλοστάσιο, γίνεται συνεχώς μεγαλύτερος με το πέρασμα του χρόνου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι το Ιράκ είναι πιθανόν να διαθέτει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε επιθέσεις με όπλα μαζικής καταστροφής, εναντίον αμερικανικών στόχων.

Ο Τζωρτζ Μπους, κάλεσε τη Βαγδάτη να καταστρέψει τα όπλα μαζικής καταστροφής και προειδοποίησε τους αξιωματούχους του ιρακινού στρατού, ότι εάν υπακούσουν σε σκληρές και απέλπιδες διαταγές του Σαντάμ Χουσεϊν, ενδέχεται να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου.

«Αρνούμαστε να ζήσουμε με τον φόβο, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, προετοιμάζονται να ηγηθούν μιας συμμαχίας κατά της Βαγδάτης, την ώρα που η Ουάσινγκτον πιέζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να υιοθετήσει ένα νέο ψήφισμα, απαιτώντας τον αφοπλισμό της Βαγδάτης.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα, να μην χρειαστεί στρατιωτική δράση, αλλά αυτή μπορεί να είναι αναγκαία, όπως είπε. «Στην περίπτωση αυτή, θα δράσουμε με τους συμμάχους στο πλευρό μας και θα χρησιμοποιήσουμε το σύνολο της στρατιωτικής μας δύναμης», κατέληξε ο Τζωρτζ Μπους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή