Π. Μπεγλίτης: Δικαίωμα του Γ. Παπανδρέου να θέσει ξανά υποψηφιότητα

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 19:23

Ψυχραιμία και υπευθυνότητα ζήτεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης εν όψει τις έναρξης των διαδικασιών στο κόμμα, εν μέσω πιέσεων για αλλαγή ηγεσίας.

A- A A+

Ψυχραιμία και υπευθυνότητα ζήτεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης εν όψει τις έναρξης των διαδικασιών στο κόμμα, εν μέσω πιέσεων για αλλαγή ηγεσίας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημά μας, δυστυχώς, δεν είναι η προσωπικότητα που θ’ αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημά μας είναι η πολιτική μας φυσιογνωμία, η πολιτική και η στρατηγική που πρέπει ν’ ακολουθήσει η δημοκρατική παράταξη, ενόψει των εκλογών, αλλά και πέραν των εκλογών. Πώς δηλαδή με άλλα λόγια, αναπροσαρμόζουμε την όλη μας στρατηγική έχοντας αυτή την επώδυνη, εξαιρετικά δύσκολη εμπειρία που ζήσαμε και βιώσαμε την τελευταία διετία».

Ερωτηθείς για τις προθέσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τον κ. Παπανδρέου από το να ξαναθέσει υποψηφιότητα. Νομίζω όλοι το αναγνώρισαν και στο Πολιτικό Συμβούλιο ότι έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να τεθεί πάλι υπό την κρίση της κοινωνικής και κομματικής μας βάσης. Εγώ μιλώ με τα σημερινά δεδομένα. Αυτό θα το κρίνει ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου στα συμπεράσματα του Πολιτικού Συμβουλίου υπάρχει η πρόβλεψη για την έναρξη των διαδικασιών από την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του Πολιτικού Συμβουλίου. Είναι λοιπόν μπροστά μας όλες οι εξελίξεις. Δε θέλω να τις προκαταλάβω, αισθάνομαι την ίδια αγωνία με όλους τους συναδέλφους μου, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για όλους μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή