Σταθερή στην πολιτική της η Βόρεια Κορέα

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 06:53
UPD:10:43

A- A A+

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, η Βόρεια Κορέα διεμήνυσε, μέσω της επιτροπής εθνικής άμυνας, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της, παρά την αλλαγή στην ηγεσία της χώρας, μετά το θάνατο του ηγέτη, Κιμ Γιονγκ -Ιλ.

«Δηλώνουμε με επισημότητα και υπερηφάνεια προς τους ανόητους πολιτικούς αξιωματούχους στον κόσμο, περιλαμβανομένων των μαριονετών της Νότιας Κορέας, ότι δεν πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή εκ μέρους μας», ανακοίνωσε η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας, όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Πιονγκγιάνγκ απέρριψε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών με την κυβέρνηση της Σεουλ.

«Όπως έχουμε πει, εξακολουθούμε να αρνούμαστε να συνάψουμε σχέσεις με τον προδότη Λι Μιουνγκ-Μπακ και την ομάδα του», πρόσθεσε η Επιτροπή Εθνικής Αμυνας αναφερόμενη στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας.

Την Πέμπτη, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ανακηρύχθηκε «ανώτατος ηγέτης του κόμματος, του κράτους και του στρατού» στη διάρκεια μιας γιγάντιας στρατιωτικής συγκέντρωσης που οργανώθηκε στην Πιονγιάνγκ.

REUTERS

Η Βόρεια Κορέα υποσχέθηκε επίσης στη Σεουλ να την κάνει να πληρώσει για τα «αμαρτήματα» που διέπραξε με την ευκαιρία του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

«Θα κάνουμε να πληρώσει μέχρι τέλους ο προδότης Λι Μιούνγκ-Μπακ και η κλίκα του για τα ασυγχώρητα στην αιωνιότητα αμαρτήματα που διέπραξαν με την ευκαιρία της εθνικής κηδείας» του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ, μετέδωσαν τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρίνιζουν ποια θα είναι τα αντίποινα.

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί τη Σεούλ ότι απαγόρευσε τις επισκέψεις στην Πιονγκγιάνγκ. Μόνο δύο νοτιοκορεατικές αντιπροσωπείες επετράπη να μεταβούν στην άλλη πλευρά των συνόρων πριν από την κηδεία του Κιμ Γιόνγκ-Ιλ για να αποτίσουν φόρο τιμής στο νεκρό.

Των δύο αντιπροσωπειών ηγείτο η χήρα του πρώην προέδρου της Νότιας Κορέας Κιμ Ντάε-Γιούνγκ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει το 2000 με τον Κιμ Γιόνγκ-Ιλ την πρώτη διακορεατική σύνοδο κορυφής στην ιστορία, και η πρόεδρος του ομίλου Hyundai.

Η Πιονγιάνγκ είναι επίσης οργισμένη για τις προκηρύξεις ακτιβιστών οι οποίες καλούσαν σε εξέγερση κατά της δυναστείας των Κιμ.

Πηγές: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή