Συρία: Κάλεσμα σε μαζικές διαδηλώσεις σήμερα

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 12:51
A- A A+

Ακτιβιστές που αντιτίθενται στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να κατέβουν σήμερα στους δρόμους προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιούν αποστολή στη χώρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν 25 ανθρώπους σε διαδηλώσεις χθες.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης διέταξε να σταματήσουν όλες οι επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη διάρκεια της παραμονής στη Συρία των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα για να επαληθεύσουν εάν η Συρία εφαρμόζει τη συμφωνία για τον τερματισμό των μέτρων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών.

«Έχω δώσει διαταγή να σταματήσουν όλες οι επιχειρήσεις από την ημέρα που οι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου έφθασαν στη Συρία, την περασμένη Παρασκευή. Όλες οι επιχειρήσεις κατά του καθεστώτος σταματούν με εξαίρεση τις περιπτώσεις αυτοάμυνας», δήλωσε τηλεφωνικώς σήμερα στο Reuters ο αντισυνταγματάρχης Ριάντ αλ-Ασαντ, επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι δηλώσεις των παρατηρητών δείχνουν ότι η κατάσταση είναι «καθησυχαστική».

«Κρίνοντας από τις δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής της αποστολής Αλ-Ντάμπι, ο οποίος επισκέφθηκε αρχικά τη Χομς, η κατάσταση φαίνεται καθησυχαστική», αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η Μόσχα υπολογίζει στον «επαγγελματισμό και την αμεροληψία» της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή