ΜotoGP: Τραυματίστηκε ο Χέιντεν

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 13:16

A- A A+

Ο Αμερικανός αναβάτης της Ducati τραυματίστηκε εκ νέου μετά από πτώση που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης στο Κεντάκι. Πιο συγκεκριμένα, συγκρούσθηκε με άλλον αναβάτη και έπεσε με τον αριστερό του ώμο, σπάζοντάς τον και μαζί δύο πλευρά.

Προς το παρόν η Ducati δεν έχει αναφέρει κάποια πληροφορία για πιθανή είσοδο του αναβάτη της στο χειρουργικό κρεβάτι. Το μόνο που είναι γνωστό είναι ότι η κατάστασή του θα επαναξιολογηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα αποφασιστεί η κατάλληλη λύση.

Η εξέλιξη αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή του Αμερικανού αναβάτη στις πρώτες επίσημες δοκιμές της χρονιάς που θα διεξαχθούν στην πίστα της Σεπάνγκ, στην Ινδονησία στις 31 Ιανουαρίου.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου ενάμισι μήνα που ο Χέιντεν τραυματίζεται. Η πρώτη ήταν στις 7 Νοεμβρίου στην Βαλένθια, τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, όταν λίγο μετά την εκκίνηση είχε μία πτώση, σπάζοντας τον δεξιό του καρπό. Μερικό ημέρες αργότερα υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να το τοποθετήσει μια βίδα στο σκαφοειδές του δεξιού καρπού έτσι ώστε να επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης του τραύματός του και να είναι έτοιμος για τι πρώτες δοκιμές του 2012.

Στην πρώτη του προπόνηση με μοτοσικλέτα μετά το ατύχημά του στην Ισπανία, σε ιδιωτική πίστα στο Κεντάκι των ΗΠΑ είχε μια ακόμα άτυχη στιγμή που ενδέχεται να τον φέρει πίσω στην προετοιμασία του.

«Προφανώς οι τραυματισμοί δεν είναι κάτι το καλό, αλλά είναι μέρος των αγώνων μοτοσικλέτας. Όπως ακριβώς και στη Βαλένθια, έτσι κι εδώ, το ατύχημα ήταν κάπως περίεργο. Ξεκίνησα να προπονούμαι και πάλι, όπως πάντα κάνω κατά την διάρκεια του χειμώνα, σε μια ιδιωτική πίστα κοντά στο σπίτι μου.

Βρέθηκα πίσω από έναν άλλον αναβάτη, ο οποίος θέλησε να φύγει από μπροστά μου. Δεν πήγαινα με μεγάλη ταχύτητα, αλλά βρήκε στην μπροστινή μου ρόδα και έπεσα αρκετά άσχημα πάνω στον αριστερό μου ώμο και αυτό ήταν.

Είναι απογοητευτικό, όμως δε μπορώ να κάνω κάτι για να αποθεραπευθεί γρήγορα. Τελοσπάντων, αυτό το γεγονός δεν αλλάζει τις προσδοκίες μου για το 2012, το οποίο, ευτυχώς, είναι πολύ κοντά», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις