Αντιδράσεων συνέχεια για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011 13:54
UPD:21:17

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις κατά 9,2% μεσοσταθμικά στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου.

A- A A+

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις κατά 9,2% μεσοσταθμικά στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου. Η ΓΕΝΟΠ εκτιμά ότι σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει νέες, γιατί –όπως αναφέρει- «η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη».

Προκλητική και εκτός χρόνου και τόπου χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, την προωθούμενη αύξηση.

«Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο φόβος και ο τρόμος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι ο εφιάλτης των αυξήσεων και των επιβαρύνσεων», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Ανέφερε ακόμη την εκτίμηση του εμπορικού κόσμου ότι θα ήταν προτιμότερο το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «αντί να αλλάζει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ να αλλάξει οικονομική πολιτική, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων».

Άμεση ανάκληση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου ζητά με επιστολές της προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος-Ενέργειας Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Επιπλέον, χαρακτηρίζει την απόφαση «αψυχολόγητη, εντελώς αδικαιολόγητη και προκλητική» για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι λαμβάνεται σε μια εποχή «που οι κεφαλικοί φόροι και τα χαράτσια έχουν γονατίσει την αγορά και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις πολλαπλασιάζονται».

Και ο ΛΑΟΣ διά του εκπροσώπου του Κωστή Αϊβαλιώτη χαρακτήρισε αδιανόητη την αύξηση των τιμολογίων: «Είναι αδιανόητο, μετά από την επέλαση του χαρατσιού, να έρχεται “καπάκι” η αύξηση των τιμολογίων τής ΔΕΗ. Να κόψουν τον λαιμό τους να κάνουν μείωση τού κόστους».

«Σε μια περίοδο που το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας συρρικνώνεται απελπιστικά και σε μια οικονομία που οι επιχειρήσεις-και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες- πλήττονται τα μέγιστα από την οικονομική κρίση, η αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας της ΔΕΗ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αναζητηθεί μέσα από την αύξηση των τιμολογίων της» σημειώνει και η Δημοκρατική Αριστερά. «Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε λίγο καιρό το ηλεκτρικό ρεύμα θα αποτελεί είδος πολυτελείας» προσθέτει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή