Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 05:00
UPD:05:35
A- A A+

Εξασθένηση των ανέμων, θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα και παγετό τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

*Μακεδονία, Θράκη: Λίγες αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως στα βορειοδυτικά. Πιθανότητα καταιγίδων τη νύχτα. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θεμροκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή καταιγίδων τις πρωϊνές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα βόρεια το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ που γρήγορα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και σποραδικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 5 με 7 Μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά έως 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Μικρή άνοδο. Παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή