Διασπείρει «ψεύδη» ο Τζωρτζ Μπους, λέει ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 13:33
A- A A+

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Νάτζι Σάμπρι, κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, ότι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ, διασπείροντας «ψεύδη», ότι η Βαγδάτη διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.

«Ο πρόεδρος Μπους επανέλαβε στη χθεσινή του ομιλία στο Σινσινάτι ψεύδη για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική του εκστρατεία κατά του Ιράκ», δήλωσε ο Σάμπρι κατά την άφιξή του στη Ντόχα του Κατάρ, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην περιοχή του Κόλπου.

«Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν μέσω δορυφόρου και τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος, για να υποστηρίξει τις δηλώσεις του προέδρου Μπους, αποτελούν μέρος των αβάσιμων στοιχείων που παρουσίασαν πρόσφατα οι εχθροί του Ιράκ», πρόσθεσε ο Ιρακινός υπουργός.

Στη Βαγδάτη, δυο ανώτερα μέλη του ιρακινού Κοινοβολίου απέρριψαν την ομιλία του Μπους, σύμφωνα με την οποία η Βαγδάτη θέλει να επιτεθεί στις ΗΠΑ με όπλα μαζικής καταστροφής τονίζοντας, ότι, η ομιλία «είναι γεμάτη ψέμματα».

«Η ομιλία σας, κ. Μπους, ήταν γεμάτη ψέμματα και παράλογα επιχειρήματα. Δεν είστε παρά ένα κτήνος που θέλει να κατασπαράξει μικρές χώρες και που αντί να τις βοηθάτε θέλετε να τις καταστρέψετε», δήλωσε ο Αμπντούλ Αζίζ Καϊλάνι, επικεφαλής της επιτροπής θρησκευτικών υποθέσεων της ιρακινής Βουλής. «Θέλω να ρωτήσω κάτι τον κ. Μπους : Πόσο μακριά βρίσκονται οι ΗΠΑ από το Ιράκ; Είναι πολύ μακριά από εδώ... Υπάρχει ένας ωκεανός, μεγάλες χώρες ανάμεσά μας, συνεπώς πώς είναι δυνατό να αποτελούμε απειλή για την Αμερική», διερωτήθηκε ο Καϊλάνι.

Αλλος Ιρακινός βουλευτής, ο Αμπντούλ Αζίζ Σουάϊς, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής εμπορίου, οικονομικών και προγραμματισμού, αρνήθηκε ότι η Βαγδάτη διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής και τόνισε, ότι, η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί το επιχείρημα αυτό ως δικαιολογία για να επιτεθεί στο Ιράκ. Ο Σουάϊς, απέρριψε επίσης τις δηλώσεις του Μπους, ότι, το Ιράκ διατηρούσε υψηλού επιπέδου επαφές με την Αλ-Κάϊντα, για περισσότερο από μια δεκαετία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή