Γιέρεμιτς: «Όποτε η Σερβία χρειάστηκε τον Γ. Παπανδρέου ήταν παρών»

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 18:16
A- A A+

«Μεγαλόψυχο άνδρα, ο οποίος όποτε η Σερβία τον χρειάστηκε ήταν παρών» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γιέρεμιτς τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο των Σέρβων πρεσβευτών στο Βελιγράδι σήμερα το απόγευμα.

Καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό στην Σύνοδο ο κ. Γιέρεμιτς ανέφερε ότι «η παλαιόθεν επίμονη ενθάρρυνση του σερβικού μεταρρυθμιστικού κινήματος από τον κ. Παπανδρέου βοήθησε στην ειρηνική μας επανάσταση. Η παρουσία του, ως υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια της εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας μας, προσέφερε αδιαμφισβήτητη διεθνή νομιμοποίηση στη νίκη που κατακτήσαμε στις κάλπες».

Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος «ως νεαρός ακτιβιστής έτυχε να συντονίζω την άφιξη του Γιώργου Παπανδρέου στην πρωτεύουσά μας και θυμάμαι τον εαυτό μου να τον περιμένει με ανυπομονησία μπροστά από το Σάβα Σέντερ, όπου έλαβε μέρος το ιστορικό γεγονός εκείνου του δραματικού Οκτώβρη».

«Ανταλλάξαμε χειραψία και θυμάμαι τι μου είπε: "Συγχαρητήρια, σήμερα η Σερβία ξεκινά το ευρωπαϊκό της ταξίδι"», κατέληξε ο κ. Γιέρεμιτς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την προσωπική συμβολή του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σερβία και την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή