Φιλιππίνες: Αρνηση των κατηγοριών για την σφαγή 57 ανθρώπων

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 07:46

Αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στη σφαγή 57 πολιτών στις 23 Νοεμβρίου στις Φιλιππίνες ο βασικός ύποπτος, γιος ενός κυβερνήτη του νησιού Μιντανάο, Αντάλ Αμπατουάν ο νεότερος, ο οποίος προσήχθη σήμερα στο δικαστήριο.

A- A A+

Αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στη σφαγή 57 πολιτών στις 23 Νοεμβρίου στις Φιλιππίνες ο βασικός ύποπτος, γιος ενός κυβερνήτη του νησιού Μιντανάο, ο οποίος προσήχθη σήμερα στο δικαστήριο.

Ο Αντάλ Αμπατουάν ο νεότερος, που είναι και δήμαρχος σε μια μικρή κοινότητα, συνοδευόταν από 30 βαριά οπλισμένους αστυνομικούς. Ο δικηγόρος του, Σίγκφριντ Φόρτουν, κατέθεσε αίτημα για την υπό όρους αποφυλάκιση του πελάτη του ο οποίος βαρύνεται με 25 κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Ο δικαστής ανέβαλε την εξέταση την υπόθεσης για την ερχόμενη εβδομάδα ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να καταθέσουν περίπου 12 μάρτυρες.

Ο Αμπατουάν παραδόθηκε μόνος του στις αρχές λίγες ημέρες μετά τη σφαγή, αρνούμενος όμως ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη.

Πενήντα επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και περίπου 30 δημοσιογράφοι, σκοτώθηκαν στις 23 Νοεμβρίου σε ένα χωριό της επαρχίας Μαγκουϊντανάο από ενόπλους. Σύμφωνα με την αστυνομία και με συγγενείς των θυμάτων, στόχος της επίθεσης αυτής ήταν να εμποδιστεί ένας πολιτικός αντίπαλος του δημάρχου να διεκδικήσει τη θέση του κυβερνήτη στις εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος. Τη θέση αυτή ο σημερινός κυβερνήτης την προόριζε για τον 40χρονο γιο του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή