Θυελλώδεις νοτιάδες τις επόμενες μέρες

Αλλαγή σκηνικού από το Σαββατοκύριακο
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 13:56

A- A A+

Οι θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη και οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτική πρόγνωση:

Για την Αττική η ΕΜΥ προβλέπει παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές, με τους ανέμους νότιους 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7. Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνι στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το χιόνι θα περιοριστεί στα ορεινά. ¶νεμοι, μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Nεφώσεις με βροχή στα παραθαλάσσια και χιονόνερο ή χιόνι στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα από τα δυτικά, ενώ οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στα ορεινά. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι 6 τοπικά 7. Θερμοκρασία έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος

Nεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τη δυτική Στερεα. Χιονια στα ορεινα. Βαθμιαια εξασθένηση των φαινομένων. ¶νεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο έως 13.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Nεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Oι άνεμοι θα είναι νότιοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 10.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια, με ανέμου να πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά 7. Θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία 7 με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Στα νότια ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα. Θερμοκρασία έως 17 και στα βόρεια έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, ημέρα των Θεοφανίων, η ΕΜΥ προβλέπει νέα ενίσχυση των νοτιάδων, τοπικά έως και 9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα παραμείνουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8. Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες είναι η πρόβλεψη για τη Θεσσαλονίκη, ενώ προς το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά του νόμου. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές κυρίως ώρες. ¶νεμοι, νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου προς το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες παροδικές χιονοπτώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές κυρίως ώρες. ¶νεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεα, δυτική Πελοπόννησος

Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο την Ηπειρο και τη δυτική Στερεα και πρόσκαιρα κατά τόπους στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές κυρίως ώρες.

Οι ανεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. ¶νεμοι: νότιοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8. Θερμοκρασία: από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται για την Κρήτη με τους ανέμους νότιους 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει ακόμα και στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, με νότιους ανέμους 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 07-01-2010 η ΕΜΥ προβλέπει αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικές βροχές στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση το βράδυ στα 6 με 7 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή 08-01-2010 προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με λίγες τοπικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη νύχτα στα βορειοδυτικά. ¶νεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Το Σάββατο 09-01-2010 στα δυτικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά και από το βράδυ χιονια στα δυτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και από το απόγευμα πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 9 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει βαθμιαία πτώση από τα δυτικά.

Τέλος, την Κυριακή 10-01-2010 στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Χιονια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή