Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση επιλέγει την άγρια λιτότητα

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 16:12
UPD:16:28
A- A A+

«¶γρια λιτότητα και αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών» συνιστούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνασπισμού, οι επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία.

O κ. Αλέξης Τσίπρας επέκρινε έντονα το οικονομικό επιτελείο για το προωθούμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας πως το φάρμακο που επιλέγει η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερο απ' ό,τι η ίδια η ασθένεια της οικονομίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Αλέξης Τσίπρας επέκρινε έντονα το οικονομικό επιτελείο για το προωθούμενο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, υποστηρίζοντας πως το φάρμακο που επιλέγει η κυβέρνηση είναι πολύ χειρότερο απ' ό,τι η ίδια η ασθένεια της οικονομίας: «Αντί για ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η κυβέρνηση επιλέγει ιδιωτικοποιήσεις και αύξηση των έμμεσων φόρων. Αντί για στήριξη της απασχόλησης, η κυβέρνηση επιλέγει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την ελαστική εργασία».

Καταλήγοντας, τόνισε πως «φάρμακο για την κρίση είναι μια πολιτική οικοδόμησης ασπίδας κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, είναι η πολιτική για την ανάπτυξη και την απασχόληση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή