ΝΔ: Τέλειωσαν οι ψευδαισθήσεις του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 18:19
A- A A+

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μέτωπο της οικονομίας άσκησε και πάλι η ΝΔ διά του εκπροσώπου της Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως οι σημερινές εξελίξεις σηματοδοτούν το τέλος των ψευδαισθήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπαγιωτόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση περιπλανήσεις και επικοινωνιακά παιχνίδια τριών μηνών, επισημαίνοντας πως τώρα αναγκάστηκαν «να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα των υπαρκτών προβλημάτων της οικονομικής κρίσης, έστω και μετά από υπαγόρευση των Βρυξελλών».

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις ανακοινώσεις που είχε κάνει στο Ζάππειο, ενώ σημείωσε πως «η τριετής, πλέον, δημοσιονομική προσαρμογή επιβάλλει στην κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τις δημαγωγικές προεκλογικές της υποσχέσεις και να χειριστεί - επιτέλους - με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τα θέματα της ελληνικής οικονομίας». «Οι αυτοσχεδιασμοί, οι υπεκφυγές, οι ηθελημένες αοριστίες, οι ανέξοδες ρητορείες και η ανυπαρξία συγκεκριμένης πολιτικής εξόδου από την κρίση, είναι συμπτώματα της πολιτικής παθογένειας της Κυβέρνησης , που υποχρεωτικά πρέπει να σταματήσουν εδώ» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ζήτησε από την κυβέρνηση:

-την άμεση εφαρμογή ενός πλήρους προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τριετούς διάρκειας, με συγκεκριμένα μέτρα, που θα έχουν μελετηθεί προσεκτικά και θα έχουν κοστολογηθεί, ώστε να είναι αποτελεσματικά στην πράξη.

-Να ανταποκριθεί, με ευθύτητα και υπευθυνότητα, στα μέτρα αναπτυξιακής πολιτικής, που υπέδειξε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ώστε το πιο αυστηρό πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής, που - ούτως ή άλλως - θα εφαρμοστεί, να μην οδηγήσει την Ελληνική οικονομία σε ασφυξία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή