Παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα τον Απρίλιο στη Βολιβία

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2010 19:52
A- A A+

Τη διοργάνωση παγκόσμιας διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα της Γης από τις 20 έως τις 22 Απριλίου στη χώρα του ανακοίνωσε ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βολιβίας Εβο Μοράλες.

Όπως ανέφερε, σε αυτή θα συμμετάσχουν κυβερνητικές αντιπροσωπείες, κινήματα και επιστήμονες.

Πρόσθεσε πως στο τέλος της διάσκεψης αυτής θα καταρτιστεί μία παγκόσμια Διακήρυξη για τα δικαιώματα της Γης, εν είδει ενός παγκοσμίου δημοψηφίσματος για το κλίμα, ιδίως από την άποψη του αγώνα, που θα πρέπει να γίνει κατά των ακραίων καιρικών φαινομένων και των εκτεταμένων κλιματικών αλλαγών.

Ο Βολιβιανός σοσιαλιστής πρόεδρος επανέλαβε ακόμη αυτό που είχε επισημάνει και στη διάρκεια των εργασιών της παγκόσμιας συνόδου για κλίμα στην Κοπεγχάγη, ότι δηλαδή ο καπιταλισμός ευθύνεται κατά πρώτο λόγο για τις εκτεταμένες κλιματικές αλλαγές.

Στη Βολιβία, πολλοί παγετώνες σε μεγάλο υψόμετρο κινδυνεύουν να λιώσουν λόγω των μεγάλων κλιματικών μεταβολών.

Η «Οικονομική Επιτροπή για τη Λατινική Αμερική και τα νησιά της Καραϊβικής», η οποία ανήκει στον ΟΗΕ, επισημαίνει ότι όλη η Λατινική Αμερική εκπέμποντας συγκριτικώς τα λιγότερα αέρια, που συντείνουν στο «φαινόμενο του θερμοκηπίου» σε σχέση με άλλες ηπείρους, εντούτοις πλήττεται το περισσότερο από το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με ένα ποσοστό 30%-40% της βιοπικοιλότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή