Και δεύτερο σημείο εκπομπής σε έξι ρ/σ

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2002 18:06
UPD:18:20
A- A A+

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εναλλακτικό σημείο εκπομπής σε έξι ραδιοφωνικούς σταθμούς από τους 13 που είχαν υποβάλλει σχετικό αίτημα.

Οι ρ/σ Alpha News, Antenna Radio, Flash, Σκάι, Αθήνα 9,84 και Ραδιοφωνία Πειραιά - Κανάλι 1 εξασφάλισαν δευτερεύουσα θέση εκπομπής, που θα τους επιτρέψει να ακούγονται σε ολόκληρο το νομό Αττικής.

Μένει μια θέση κενή, η έβδομη, που θα έπρεπε σύμφωνα με το νόμο να έχει δεύτερη θέση εκπομπής, αλλά οι υπόλοιποι αιτούντες, κατά το ΕΣΡ, δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Κατά τα άλλα, το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση και εκπρόσωπο της τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να αποφασίσει εάν τηρούνται οι προϋποθέσεις αδείας του ραδιοφωνικού σταθμού Planet, αφού σχεδόν όλες οι μετοχές του σταθμού έχουν καταστεί ενέχυρο στην τράπεζα Πειραιώς, η οποία έχει και δικαίωμα ψήφου.

Το ΕΣΡ εισήγαγε σήμερα εκτάκτως το θέμα και δέχθηκε σε ακρόαση το δικηγόρο του σταθμού και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους τελευταίους έχουν καταβληθεί οι μισθοί και του Αυγούστου και εκκρεμούν τα επιδόματα αδείας του ιδίου μηνός.

Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ και ηθική κύρωση (πέντε ημέρες επί δύο λεπτά κάρτα με την απόφαση του ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, γιατί στις 19/9 πρόβαλε στο δελτίο ειδήσεων φωτογραφίες συγγενών της Αγγελικής Σωτηροπούλου, παραβιάζοντας τον κανονισμό περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται εικόνες, ούτε να γίνεται με άλλο τρόπο σαφής η ταυτότητα συγγενών καταδικασθέντων σε αξιόποινες πράξεις. Επίσης, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι η εκπομπή «Φύλλο και Φτερό» του Alter πρέπει να προβάλλεται μετά τις 11 μ.μ. λόγω του περιεχομένου της, ενώ επεβλήθη και ηθική κύρωση γιατί στην εκπομπή φιλοξενήθηκε συγκρότημα με απρεπή συμπεριφορά.

Προτεινόμενα για εσάς