Aξιολόγηση των παικτών της ΑΕΚ

Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2010 21:35
A- A A+

Έβαλε δύο γκολ και οδήγησε την ΑΕΚ σε μία μεγάλη νίκη στο Φάληρο. Ο λόγος για τον Σκόκο που μαζί με τους Αραούχο, Μαντούκα και Καφέ ήταν από τους κορυφαίους του 2-1 για την ομάδα του Μπάγεβιτς. Το gazzetta.gr... ακτινογραφεί τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης».

22. Αραμπατζής: Σε όλο το 90λεπτο δεν αντιμετώπισε δύσκολη φάση. Στο 1-0 δεν φέρει ευθύνη, ενώ στη συνέχεια είχε κάποιος άγχος με τις εξόδους. Στις καθυστερήσεις, όμως, έκανε την απόκρουση που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Και για αυτό το λόγο, θεωρείται από τους κορυφαίους.

Βαθμός: 8

2. Αραούχο: Η καλύτερη εμφάνιση του Αργεντίνου στο φετινό πρωτάθλημα. Αλάνθαστος, με σωστές τοποθετήσεις, εξαφάνισε τον Όσκαρ αρχικώς, ενώ στη συνέχεια πήρε όλες τις μονομαχίες με τον Ζαϊρί. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε βάλει γκολ σε αντεπίθεση, αλλά ο Νικοπολίδης είπε όχι στο σουτ του

Βαθμός: 9

15. Καράμπελας: Στο πρώτο μισάωρο αντιμετώπισε προβλήματα από τον Γκαλέτι, ενώ έπαιξε σκληρά με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα κίτρινη. Θα μπορούσε να είχε αποβληθεί στο δεύτερο μέρος. Έκανε κάποιες λανθασμένες απομακρύνσεις, αλλά σε γενικές γραμμές περιόρισε αισθητά τον Αργεντίνο. Ούτε λόγος φυσικά για επιθετική δραστηριότητα καθώς έμεινε... βιδωμένος πίσω.

Βαθμός: 6

5. Μαϊστόροβιτς: Με λάθη ο Σουηδός, καθώς έχασε μονομαχίες. Σε ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος, όταν και ο Ολυμπιακός πίεσε με σέντρες, ήταν... απών. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε μονομαχίες αλλά θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερη εμφάνιση.

Βαθμός: 6

4. ¶λβες: Θετικός ο Πορτογάλος, έβγαινε πρώτος στην μπάλα. Πήρε μονομαχίες τόσο ψηλά, όσο και στις χαμηλές μπαλιές. Έκανε όμως και κάποια λάθη. Ήταν, όμως, καλύτερος από τον Μαϊστόροβιτς.

Βαθμός: 7

1. Καφές: Μεγάλη εμφάνιση από τον αρχηγό της ΑΕΚ. Έτρεξε πάρα πολύ, βρισκόταν πάντα για βοήθειες στους ακραίους αμυντικούς όταν έβγαινε ο Ολυμπιακός από τα πλάγια, έκοψε επιθέσεις των γηπεδούχων και ήταν από τους καλύτερους της ομάδας του Μπάγεβιτς. Θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ στην φάση του 85'.

Βαθμός: 8

12. Γιάχιτς: Κάλυψε πολλούς χώρους, είχε δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και μαζί με τον Καφέ πήραν το κέντρο του αγώνα. Ήταν, όμως, επιρρεπής στα σκληρά φάουλ και ο Μπάγεβιτς τον έβγαλε στο 66' καθώς φοβήθηκε την δεύτερη κίτρινη.

Βαθμός: 7

11. Μαντούκα: Ξεκίνησε αριστερά, χωρίς όμως να έχει πολλές καλές ενέργειες. Σταδιακά ανέβασε απόδοση, ενώ μετά την είσοδο του Ζαϊρι ο Μπάγεβιτς τον έβαλε δεξιά για να βοηθά τον Αραούχο. Το έκανε σε πολύ μεγάλο βαθμό, κράτησε την μπάλα και έβγαλε αρκετές φορές την ομάδα του μπροστά. Από τους καλύτερους των νικητών.

Βαθμός: 8

32. Σκόκο: Ο άνθρωπος του αγώνα για την ΑΕΚ. Δύο εκπληκτικά γκολ από τον Αργεντίνο που επέστρεψε μετά από ένα μήνα. Σε κάθε επαφή του με την μπάλα, έδειχνε ικανός να κάνει το κάτι παραπάνω. Σε κάποιες περιπτώσεις το έκανε, σε κάποιες άλλες όχι. Όπως και να'χει, τα δύο γκολ του δίνουν δικαιωματικά τον τίτλο του MVP.

Βαθμός: 9

10. Τζιμπούρ: Είχε να παίξει πολλούς μήνες, μπήκε ως βασικός και δημιούργησε ένα σωρό πονοκεφάλους στην άμυνα του Ολυμπιακού. Μόνιμη πηγή κινδύνου, έχασε όμως μεγάλες ευκαιρίες, ειδικά στο τετ α τετ με το Νικοπολίδη, όπου του χρεώνεται η λάθος ενέργεια.

Βαθμός: 7

18. Μπλάνκο: Αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο ως καθαρός φορ, ωστόσο βοήθησε κυρίως στο να «σπάει» την μπάλα στα πλάγια, ενώ επέστρεφε πολλές φορές προσφέροντας βοήθειες στην άμυνα. Στο δεύτερο μέρος, έπαιξε πίσω από τον Τζιμπούρ και η παρουσία του ήταν θετικότατη. Κρατούσε την μπάλα, έβγαζε μπροστά και κάλυπτε στην άμυνα. Αντικαταστάθηκε στο 75' καθώς φάνηκε να μένει από δυνάμεις.

Βαθμός: 7

14. Μάκος: Μπήκε με στόχο να καλύψει χώρους και σε γενικές γραμμές το έκανε. Δεν προσέφερε κάτι το εξαιρετικό, αλλά έδωσε ανάσες στο κέντρο.

Βαθμός: 6

19. Λαγός: Ο Μπάγεβιτς τον έβαλε για την ταχύτητα του, ήταν όμως φανερό ότι σε επίπεδο φυσικής κατάστασης ήταν ανέτοιμος. Είχε όμως την ευκαιρία, όταν το σουτ του απέκρουσε ο Νικοπολίδης.

Βαθμός: 6

34. Ταχτσίδης: Πρόλαβε να κάνει αρκετά κλεψίματα και έβγαλε την ΑΕΚ σε αντεπιθέσεις στο τέλος. Χρεώνεται, όμως, την χαρακτηριστική του αργή αντίδραση σε μία εξ αυτών όταν θα μπορούσε να δώσει έτοιμο γκολ στον Τζιμπούρ.

Βαθμός: 6

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις