Ονδούρα: Τη στρατιωτική ηγεσία κατηγορεί ο γενικός εισαγγελέας

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 07:33
A- A A+

Κατηγορίες εις βάρος της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων για «κατάχρηση εξουσίας», που σχετίζονται με το πραξικόπημα της 28ης Ιουνίου 2009, με το οποίο ανατράπηκε και εξορίστηκε από τη χώρα ο πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια, απήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας της Ονδούρας Λουΐς Ρουμπί, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Ανώτατου Δικαστηρίου, στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κατηγορίες αφορούν «διάφορους ανώτατους αξιωματικούς, και τα εγκλήματα που τους βαρύνουν είναι η κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε ο Ντανίλο Ισαγκίρε, προσθέτοντας ότι το Δικαστήριο έχει στην διάθεσή του τρεις ημέρες για να εξετάσει τις κατηγορίες και να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι ο επικεφαλής του στρατού, στρατηγός Ρομέο Βάσκες Βελάσκες, ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας, Βενάνσιο Σερβάντες, και ο επικεφαλής του πολεμικού Λουίς Χαβιέρ Πρίνσε. Κατηγορούνται για το γεγονός ότι ο πρόεδρος Σελάγια συνελήφθη και μεταφέρθηκε βιαίως στην Κόστα Ρίκα την 28η Ιουνίου.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο ράδιο Αμέρικα ότι ο Βάσκες ανέθεσε σε νομικούς συμβούλους των ενόπλων δυνάμεων την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή