Υεμένη: Δική μας ευθύνη η εκστρατεία κατά της Αλ Κάιντα

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 11:27
UPD:12:42

Η αραβική χώρα υποστηρίζει μάλιστα ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ευθύνη και προτεραιότητα των δικών της δυνάμεων ασφαλείας.

A- A A+

Δεν βρίσκει σύμφωνη την Υεμένη μία ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο έδαφός της για το «κυνήγι» της Αλ Κάιντα. Η αραβική χώρα υποστηρίζει μάλιστα ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ευθύνη και προτεραιότητα των δικών της δυνάμεων ασφαλείας.

Μιλώντας στο CNN και ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα δεχόταν μία αμερικανική επέμβαση για αυτόν τον σκοπό, ο υπουργός Εξωτερικών της αραβικής χώρας, Αμπουμπάρκ αλ-Κίρμπι τόνισε: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα το δεχόμασταν αυτό».

«Εκτιμώ, ότι και οι ΗΠΑ επίσης, ξέρουν –μετά και από τις επεμβάσεις τους στο Αφγανιστάν και το Ιράκ- ότι αυτές οι κινήσεις μπορεί να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε ότι η εκστρατεία κατά της Αλ Κάιντα είναι ευθύνη και προτεραιότητα των δικών μας δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού», πρόσθεσε ο Υεμενίτης υπουργός Εξωτερικών.

«Αυτό που χρειαζόμαστε από τις ΗΠΑ και του άλλους εταίρους μας είναι να μας βοηθήσουν να εκπαιδεύσουμε τα στρατεύματά μας, να μας παρέχουν εξοπλισμό και πυρομαχικά», τόνισε καταλήγοντας ο αλ-Κίρμπι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή