Μ. Αχμαντινετζάντ: «Νέα παγκόσμια τάξη» επιθυμούν Ιράν και Συρία

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 16:08
UPD:16:11
A- A A+

Το Ιράν και η Συρία σκοπεύουν να δημιουργήσουν μία νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, δήλωσε o Iρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ υποδεχόμενος τον πρόεδρο του συριακού κοινοβουλίου Μαχμούντ αλ Αμπράς στην Τεχεράνη.

«Το Ιράν και η Συρία έχουν μία κοινή αποστολή, να δημιουργήσουν μιά νέα παγκόσμια τάξη στη βάση της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς και της πίστης στον Θεό», τόνισε ο Αχμαντινεζάντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Στη σημερινή συγκυρία, ο ρόλος του Ιράν και της Συρίας είναι ιστορικός και γι' αυτό πρέπει να αυξηθεί η διμερής συνεργασία», τόνισε o Iρανός πρόεδρος.

«Στη σημερινή συγκυρία, ο ρόλος του Ιράν και της Συρίας είναι ιστορικός και γι' αυτό πρέπει να αυξηθεί η διμερής συνεργασία», πρόσθεσε, παρατηρώντας ότι ο άξονας Τεχεράνης-Δαμασκού έχει εξουδετερώσει την πολιτική των μεγάλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, ωθώντας την σε αδιέξοδο.

Από την πλευρά του ο Σύρος αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν και η Συρία θα πρέπει, η μία στο πλευρό της άλλης, να συνεχίσουν να αντιστέκονται και να μάχονται κατά του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή