Ισπανική προεδρία: Ευθύνη των κρατών-μελών τα δημοσιονομικά τους

Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2010 18:51
UPD:08/01/2010 07:26
A- A A+

Την πεποίθηση ότι οι ελληνικές αρχές εργάζονται από κοινού και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση της κατάστασης της οικονομίας, με σεβασμό στους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, εξέφρασε ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Ισπανίας Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίδο, σε συνάντηση που είχε σήμερα στη Μαδρίτη με ομάδα δημοσιογράφων - ανταποκριτών από τις Βρυξέλλες.

Ο κ. Γκαρίδο, σε δηλώσεις του, αναγνώρισε ότι απαιτείται μεγαλύτερος συντονισμός μεταξύ των κρατών - μελών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, επισημαίνοντας όμως πως «υπάρχει ένα όριο, που δεν μας επιτρέπει να προχωρήσουμε πέραν αυτού, σε κάποια οικονομική διάσωση». «Η κατάρτιση και η εκτέλεση των εθνικών προϋπολογισμών είναι αποκλειστική ευθύνη των κρατών - μελών, όπως και η διαχείριση των δημοσιονομικών ανισορροπιών» συμπλήρωσε.

Η Ισπανία ασκεί την προεδρία της ΕΕ το τρέχον εξάμηνο. Σημειώνεται πάντως ότι και η ίδια η Μαδρίτη έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για την αντιμετώπιση των οποίων ο Ισπανός πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει σχέδιο αυστηρής λιτότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή