Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις στη Γάζα, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002 07:42
A- A A+

Τη συνέχιση των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, προανήγγειλε χθες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως επιτυχημένη την αιματηρή επιχείρηση με 16 νεκρούς στην Χαν Γιουνές, την οποία καταδίκασε έντονα η διεθνής κοινότητα.

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινά άρματα άνοιξαν πυρ σε προσφυγικό καταυλισμό στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα κορίτσι 12 ετών.

Τη βαθειά του ανησυχία για τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζωρτζ Μπους, αν και, όπως σημειώνει, η κυβέρνησή του αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ, στην αυτοάμυνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, επέκρινε τις ισραηλινές στρατιωτιές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας, ότι, υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν τη βία και τόνισε ότι οι απώλειες ανθρώπινων ζωών, δεν προωθούν τις προσπάθειες για ειρηνική λύση.

Παράλληλα, ο κ. Πάουελ, δήλωσε ότι ο Γιάσερ Αραφάτ, θα πρέπει να μεταβιβάσει την εξουσία σε νέους ηγέτες, πρόσθεσε ωστόσο, ότι, η Ουάσινγκτον θα συναινούσε, σε περίπτωση που ο Παλαιστίνιος ηγέτης, παρέμενε στην εξουσία, με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Ο Καναδάς, κάλεσε το Ισραήλ, να δείξει αυτοσυγκράτηση, μέσα σε περιοχές όπου υπάρχουν άμαχοι.

Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης, σχολίασε, ότι, οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, υπονομεύουν την ειρηνευτική διαδικασία, και παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή