Βομβιστικές επιθέσεις στη Μαλαισία

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 10:38
REUTERS/BAZUKI MUHAMMAD

A- A A+

Τουλάχιστον τρεις χώροι λατρείας στη Μαλαισία δέχτηκαν βομβιστική επίθεση ενόψει της διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί από μουσουλμανικές οργανώσεις σήμερα, Παρασκευή κατά δικαστικής απόφασης που επιτρέπει σε χριστιανούς να χρησιμοποιούν τη λέξη «Αλλάχ».

Πολλές μουσουλμανικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας αργότερα σήμερα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο, η οποία επέτρεψε στη Herald, τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Μαλαισία, να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αλλάχ».

Πέρυσι η κυβέρνηση απαγόρευσε τη χρήση της λέξης σε μη μουσουλμανικές εκδόσεις.

Αυτή την εβδομάδα ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εγκρίθηκε η αναστολή εκτέλεσης μέχρι να εξεταστεί η έφεση.

Μη μουσουλμανικές οργανώσεις αντιτίθενται στην απαγόρευση με το αιτιολογικό ότι η λέξη «Αλλάχ» προϋπήρχε του Ισλάμ και χρησιμοποιείτο εδώ και δεκαετίες από Χριστιανούς μη ομιλούντες τη μαλαϊκή γλώσσα.

Η πολυφυλετική Μαλαισία αντιμετώπιζε πάντα προβλήματα με τις θρησκευτικές και φυλετικές ευαισθησίες των πολιτών της.

Παρότι οι μουσουλμάνοι υπερτερούν αριθμητικά, στη χώρα αυτή των 27 εκατομμυρίων υπάρχουν πολυπληθείς κοινότητες βουδιστών, ινδουιστών και χριστιανών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό ΠΡακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή