¶μεση απόσυρση της «νυκτερινής τροπολογίας» ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2010 13:26
A- A A+

Να αποσύρει αμέσως τη «νυκτερινή αντισυνταγματική τροπολογία» ζητεί από την κυβέρνηση ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως την νυκτερινή αμφίβολης Συνταγματικότητας, σε άσχετο νομοσχέδιο, τροπολογία με τις γνωστές φορολογικές ρυθμίσεις, η οποία εγκαινιάζει μια πρωτοφανή σε αυθαιρεσία μεθόδευση προαναγγελίας μελλοντικής, αναδρομικής, αδιευκρίνιστου ύψους, αύξησης φόρων», όπως αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «τη φοροεπιδρομή των μεγάλων αυξήσεων στους έμμεσους φόρους στα τσιγάρα και τα ποτά, τις οποίες μάλλον θα ακολουθήσει ανάλογη αύξηση στα καύσιμα, οι οποίες όχι μόνο θα πλήξουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα, αλλά και παραβιάζουν πλήρως τις κυβερνητικές προεκλογικές δεσμεύσεις».

«Ζητούμενο να μην υπάρχουν εκπλήξεις»

Στο θέμα της τροπολογίας που αφορά στις γονικές παροχές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το βασικό ζητούμενο στη νομοθεσία και ιδίως στην φορολογική νομοθεσία, είναι να μην υπάρχουν αναδρομικές εκπλήξεις, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου να ξέρει ο πολίτης ποια είναι η φορολογική του επιβάρυνση τι χρωστάει στο δημόσιο. Να είσθε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει», δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή