Μ.Χρυσοχοΐδης: «Δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα οι κάμερες ...»

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 15:34
UPD:16:04
A- A A+

«Η λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι μια και είναι πάρα πολύ απλή και ταυτόχρονα δύσκολη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ανασύνταξη των υπηρεσιών μας και δεύτερον πρέπει να προχωρήσουμε στη μεθοδική προσπάθεια για τη σύλληψη των δραστών».

Τα παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις του στο «Βήμα» FM, ο υπουργός Προστασίας Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος παράλληλα εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τη γενικευμένη χρήση των καμερών στους δρόμους.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε ανασύνταξη των υπηρεσιών μας και δεύτερον πρέπει να προχωρήσουμε στη μεθοδική προσπάθεια για τη σύλληψη των δραστών», τόνισε ο υπουργός Προστασίας Πολίτη.

Ερωτηθείς αν πρέπει να αξιοποιηθούν οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους, ώστε να καταστεί δυνατή η σύλληψη υπόπτων τρομοκρατικών ενεργειών, ο υπουργός ήταν επιφυλακτικός:

«Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη, ή μια αστυνομοκρατούμενη και στρατοκρατούμενη χώρα. Υπάρχουν αυτοί οι οποίοι πραγματοποιούν αυτές τις ενέργειες και δημιουργούν προβλήματα ή κυρίως δημιουργούν μια κακή εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, στον κόσμο ολόκληρο, ή καμιά φορά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές όπως έγινε πριν από ενάμιση μήνα όταν χτυπήθηκαν κάποια νέα παιδιά αστυνομικοί στην Αγία Παρασκευή. Το ζητούμενο είναι να συλληφθούν αυτοί οι κύριοι και όχι να βάζουμε κάμερες, καινούργια συστήματα παρακολούθησης, να παίρνουμε νέους αστυνομικούς, όλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά».

«Δεν θα μας λύσουν το πρόβλημα οι κάμερες ... αλλά το σχέδιο που πρέπει να κατατεθεί από την πλευρά των υπηρεσιών, η εποπτεία από την πλευρά τη δική μου η πολιτική και η δουλειά από την πλευρά των υπηρεσιών με αξιοκρατία, με μέθοδο, με σχέδιο, με επιμονή και στο τέλος να κερδίσουμε τη μάχη ενάντια στο έγκλημα συνολικά, όχι μόνο στην τρομοκρατία, ενάντια στο έγκλημα γιατί το έγκλημα είναι αυτό που κερδίζει κάθε μέρα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το τελευταίο χτύπημε στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για διάλυση των υπηρεσιών. «Δυστυχώς, υπάρχει μια κατάσταση την οποία ειλικρινά σας λέω δεν πρέπει να υπάρχει ξανά στην Ελληνική Δημοκρατία τέτοιο φαινόμενο διάλυσης των υπηρεσιών», σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή