Ανοίγει η συνοριακή δίοδος Θέρμες-Ζλάτογκραντ

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 17:11

Το έργο που υπέγραψαν σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Βούλγαρος υφυπουργός Εξωτερικών Μάριν Ράικοφ, αναμένεται να έχει οφέλη για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών.

A- A A+

Τη διάνοιξη της συνοριακής διόδου Θέρμες-Ζλάτογκραντ στην Ξάνθη υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο Βούλγαρος υφυπουργός Εξωτερικών Μάριν Ράικοφ.

Το έργο αναμένεται να έχει οφέλη για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών.

Τα επίσημα εγκαίνια της νέας διόδου θα γίνουν από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών στις 15 Ιανουαρίου.

Ο κ. Δρούτσας ανέφερε πως οι δύο πλευρές «επιβεβαίωσαν την αμοιβαία βούληση για ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δ. Βαλκανίων μέσω της ελληνικής πρωτοβουλίας “Ατζέντα 2014” πάντα με σεβασμό στις αρχές καλής γειτονίας και στην εμπέδωση της σταθερότητας στην περιοχή, μέσω της επίλυσης όλων των εκκρεμών προβλημάτων».

Αναφερόμενος ειδικά στην ΠΓΔΜ, επανέλαβε τη γνωστή εθνική κόκκινη γραμμή, για μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes), τη βούληση της Ελλάδας να προωθήσει τις προσπάθειες, μέσω των διαπραγματεύσεων του ΟΗΕ για επίλυση αυτού του θέματος και την ανάγκη της επίλυσης της ονομασίας, ως προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή