Ανανεωτική Πτέρυγα ΣΥΝ: «Οχι» στον απομονωτισμό στις δημοτικές εκλογές

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 17:23
A- A A+

Την ανάγκη ο Συνασπισμός να επιδιώξει μια ευέλικτη και αποκεντρωμένη εκλογική τακτική στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με φερέγγυους συνδυασμούς και πρόσωπα, για τη διεκδίκηση λύσεων στα τοπικά προβλήματα υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Πτέρυγα.

Προσθέτει μάλιστα πως στο πλαίσιο αυτό πρέπει να απορριφθεί ο απομονωτισμός και η απλή κομματική καταγραφή, που εκφράζεται από τη λογική «ΣΥΡΙΖΑϊκά σχήματα παντού».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση, μετά από ευρεία συζήτηση που με τη συμμετοχή δημάρχων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, ενόψει της πραγματοποίησης του θεματικού συνεδρίου του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα τονίζει την ανάγκη να αναζητηθούν σχήματα που θα διασφαλίζουν τις πιο πλατιές συνεργασίες προσώπων, κινήσεων και πολιτικών δυνάμεων, στη βάση συμφωνιών σε προγραμματικό λόγο και προτάσεις και προσθέτει ότι αν τελικώς επιλεγούν αυτόνομες εκλογικές κάθοδοι αυτές να διασφαλίζουν τα παραπάνω στοιχεία.

Θέση της είναι ότι ιδιαίτερη περίπτωση πρέπει να αποτελέσει η εκλογική τακτική στην Θεσσαλονίκη, λόγω του «φαινομένου Παπαγεωργόπουλου -Ψωμιάδη - ¶νθιμου» που «προσωποποιεί και κορυφώνει τον υπερσυντηρητισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία, την πολύπλευρη έκπτωση των αξιών».

Εδώ, προστίθεται στην ανακοίνωση, ο ΣΥΝ οφείλει, υπερβαίνοντας τη, μέχρι τώρα, στάση κομματικής καταγραφής να ανταποκριθεί στο χρόνιο αίτημα για αλλαγή, που εκφράζεται από πολίτες ευρέως κοινωνικοπολιτικού φάσματος. Επίσης υποστηρίζει ότι ο ΣΥΝ οφείλει να επιδιώξει μια ευρεία πολιτική συμμαχία συμπόρευσης με τους Οικολόγους - Πράσινους στη βάση του κοινού προγραμματικού λόγου και προτάσεων για την αυτοδιοίκηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή