ΝΔ: Επιπολαιότητα και παλινωδίες στην οικονομία

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 15:09
A- A A+

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για επιπολαιότητα, παλινωδίες και αναποφασιστικότητα διατύπωσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, με αφορμή την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Δεκέμβριο.

Όπως ανέφερε, οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ έφεραν περισσότερη αβεβαιότητα στην οικονομία, περισσότερη ανασφάλεια στις συναλλαγές, περισσότερη αβεβαιότητα και σύγχυση στους πολίτες. Σημειώνει μάλιστα πως αυτή η ανασφάλεια απεικονίζεται στο Δείκτη Οικονομικού Κλίματος που δημοσίευσε χθες το ΙΟΒΕ.

«Το κλίμα αυτό επιδεινώνεται καθημερινά από τις επιπολαιότητες, τους αυτοσχεδιασμούς, τις αντιφατικές διαρροές, τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας και διευκρίνισε:

«Η αλλαγή στον χρονικό ορίζοντα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οι λογιστικές ακροβασίες στα μεγέθη του Προϋπολογισμού, οι αμφιταλαντεύσεις στην εισοδηματική πολιτική, η «απόσυρση» της απόσυρσης των αυτοκινήτων με τη διατήρηση του εισπρακτικού μέτρου στα τέλη κυκλοφορίας, η κατάθεση της πρόχειρης, ασαφούς και αντίθετης προς το Σύνταγμα τροπολογίας για την αύξηση του φόρου δωρεών και γονικών παροχών, ο παροπλισμός των επενδυτικών προοπτικών της οικονομίας και η έλλειψη στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού έχουν επιδράσει αρνητικά στο οικονομικό κλίμα στη χώρα μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή