Οι νέοι τρόποι μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002 16:00
A- A A+

Νέοι τρόποι μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, στις 13 και 20 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκαν σήμερα από τις εταιρείες Delta Singular, Microsoft και την Hewlett-Packard, που συνεργάζονται για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτρονικής ενημέρωσης εν γένει.

Πέρα από τον παραδοσιακό πλέον τρόπο αναμετάδοσης μέσω του Ιντερνετ στη διεύθυνση http://ekloges.ypes.gr θα μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μέσω κινητού τηλεφώνου να λαμβάνει με SMS απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, αφού προηγουμένως δώσει τον κωδικό του δήμου ή της νομαρχίας που τον ενδιαφέρει. Αυτό γίνεται είτε με προεγγραφή στη συγκεκριμένη υπηρεσία πριν την έναρξη της μετάδοσης των αποτελεσμάτων, στέλοντας ένα μήνυμα στον αριθμό 4528, με τις ερωτήσεις που επιθυμεί, (κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι ένα ευρώ + ΦΠΑ) είτε χωρίς προεγγραφή με μήνυμα του ενδιαφερόμενου στον αριθμό 4224 με κόστος 0,25 ευρώ ανά ερώτηση.

Αναλυτικός κατάλογος με τους κωδικούς Δήμων και Νομών θα διανεμηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου με ειδικό ένθετο σε κυριακάτικες εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας και θα περιέχει αναλυτικές οδηγίες για τους συνδρομητές των δικτύων των εταιρειών Cosmote, Telestet και Vodafone Panafon.

Αλλη υπηρεσία θα προσφέρει στους κατόχους υπολογιστών χειρός (Pocket PC) πληροφορίες, είτε με ενσωματωμένη κάρτα μέσω GPRS είτε μέσω κινητού τηλεφώνου για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα φωνητικής πύλης, προσβάσιμη με αστική χρέωση στον αριθμό 090-11-214121. Ο πολίτης, με φωνητική εντολή αναφέρει το όνομά του δήμου ή της νομαρχίας που τον ενδιαφέρει και λαμβάνει απάντηση άμεσα από τον υπολογιστή. Η χρέωση ανέρχεται σε 0,25 ευρώ/15 δευτερόλεπτα. Τα έσοδα από τις κλήσεις αυτής της πιλοτικής υπηρεσίας θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η υπηρεσία θα λειτουργεί μόνο από τις 9.30 μ.μ. της 13ης Οκτωβρίου και της 20ης Οκτωβρίου. Τυχόν κλήσεις νωρίτερα από τη συγκεκριμένη ώρα θα χρεώνεται κανονικά, χωρίς όμως να δίνεται αποτέλεσμα καταμέτρησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή