Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 05:00
UPD:05:27
A- A A+

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες νωρίς το πρωΐ στα νοτιοανατολικά και βελτίωση προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ στα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις στις ανατολικότερες περιοχές με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν . το βράδυ βροχές και χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από τη νύχτα νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το βράδυ νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που νωρίς το πρωΐ στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Αργά τη νύχτα βροχές. Ανεμοι: Βόρειο βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Ανεμοι: Ασθενείς και το πρωΐ πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Ανεμοι: Στη Βόρεια Ελλάδα ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή