Η ατζέντα της ημέρας

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 06:14
UPD:09:54
A- A A+

* Επίσκεψη στη Ρίγα της Λετονίας και τη Βίλνα της Λιθουανίας πραγματοποιεί από σήμερα έως τις 15 Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

* Το Ρέθυμνο θα επισκεφθεί σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης.

* Συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

* Εγκαινιάζονται σήμερα στη συμπρωτεύουσα τρεις νέες σχολικές μονάδες που κατασκεύασε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο υφυπουργός Παιδείας, Διά Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων, Γιάννης Πανάρετος. Ειδικότερα στις 11 π.μ. θα εγκαινιαστεί το Γυμνάσιο Πεύκων (Αγ. Γεωργίου 2, Πεύκα), στις 12 το μεσημέρι το 7ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης (Κ. Παλαιολόγου-Ν. Μανδηλαρά) και στη 1:15 μ.μ. το 3ο ΓΕΛ Εχεδώρου (Κοιμητηρίου 3, Καλοχώρι).

* Παύει από σήμερα 13 Ιανουαρίου έως τις 22 του μηνός, λόγω μεταστέγασης στις νέες της εγκαταστάσεις, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Κλειστά θα παραμείνουν και τα σφαγεία που εξυπηρετούνται από την υπηρεσία.

* Ξεκινά σήμερα 13 Ιανουαρίου στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη το οκταήμερο οδικής ασφάλειας που διοργανώνει το Γραφείο Νεολαίας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 8:45 π.μ. συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων(ΚΕΔΚΕ).

* Στις 9 π.μ. συνάντηση της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα με τον διοικητή του ΙΚΑ.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Acropol» στην Ομόνοια ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) με θέμα: «Ορυκτός Πλούτος και Τοπικές Κοινωνίες».

* Στις 9:45 π.μ. ομιλία της γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στους εργαζομένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

* Στις 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» η γενική συνέλευση των Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων Αττικής, ενόψει του τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) από 18-20 Ιανουαρίου.

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει ο διευρυμένος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Ενημέρωση από τον υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για τα θέματα της οικονομίας».

* Στις 11 π.μ. συνεδριάζει η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννας Διαμαντοπούλου, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και της υφυπουργού, Φώφης Γεννηματά με το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

* Στις 12 το μεσημέρι συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, Γιάννη Ραγκούση με το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Πειραιά και Νήσων, Μανώλη Μπετενιώτη, με θέμα: «Πειραιάς, αναπτυξιακές υποδομές, προβλήματα και προοπτική».

* Στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα ο πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα, Miguel Fuertes, θα κάνει την παρουσίαση του προγράμματος και των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ισπανικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

* Στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη η καθιερωμένη συνάντηση του Δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, με τους δημοσιογράφους.

* Στις 12 το μεσημέρι στον κινηματογράφο IDEAL η προβολή της ινδικής ταινίας παραγωγής 2008 «Ταχάαν, το παιδί με τη χειροβομβίδα» για δημοσιογράφους. Ένα νεαρό αγόρι και η σχέση που αναπτύσσει με το κατοικίδιό του, έναν γάϊδαρο.

* Στη 1 μ.μ. συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Ενημέρωση από τον υπουργό, Παύλο Γερουλάνο».

* Στη 1 μ.μ. συνάντηση της υφυπουργού Πολιτισμού, Αντζελας Γκερέκου, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τα μέλη της τριμελούς γραμματείας της συνόδου των προέδρων ΤΕΙ, με θέμα το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των ΤΕΙ.

* Στις 3:15 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 3:30 μ.μ. στο Ζάππειο Μέγαρο συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης.

* Στις 4:30 μ.μ. συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 6 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκδήλωση-αφιέρωμα στην Τρίτη Ηλικία «3η και καλύτερη» διοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας με την ευκαιρία της ανακήρυξης του 2010 ως έτος για την Τρίτη Ηλικία.

* Από τις 6:30 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στο ισόγειο της Νομαρχίας Ηρακλείου Κρήτης θα λειτουργήσει παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 14 ετών στο πλαίσιο σχεδιασμού εμβολιασμών για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1).

* Στις 6:30 μ.μ. στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου η καθιερωμένη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

* Στις 6:30 μ.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Ο Ελληνικός Κόσμος» ομιλία-συζήτηση του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Ζορμπά, με θέμα: «Η δίκη των έξι: μία δίκη, μία εποχή 1922».

* Στις 7 μ.μ. στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Το ΕΣΠΑ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Κύριος ομιλητής ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σταύρος Αρναουτάκης.

* Στις 7:30 μ.μ. συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με το προεδρείο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

* Στις 8 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση-συζήτηση των Οικολόγων Πρασίνων με θέμα: «Οικολογική Δόμηση», στο πλαίσιο του θεσμού «Οικοτετάρτες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή