Επικρίσεις Κ. Χατζηδάκη για τις 100 ημέρες της κυβέρνησης

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 19:19

«Δεν είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης. Ας ελπίσουμε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες από τις πρώτες 100. Γιατί αν είναι το ίδιο, προφανώς η κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις ελπίδες που επενδύθηκαν πάνω της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ.

A- A A+

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη διακυβέρνησης της χώρας διατύπωσε ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν είναι ενθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής της Κυβέρνησης. Ας ελπίσουμε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι καλύτερες από τις πρώτες 100. Γιατί αν είναι το ίδιο, προφανώς η κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις ελπίδες που επενδύθηκαν πάνω της» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηδάκης κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (για τον τομέα που είχε την ευθύνη όταν ήταν υπουργός) μίλησε για σημαντικές καθυστερήσεις σημειώνοντας παράλληλα: «Χωρίς να υποτιμώ τις δυσκολίες που έχει η διαχείριση θεμάτων όπως είναι η λειτουργία της αγοράς και η αναπτυξιακή πολιτική, αλλά και χωρίς να παραγνωρίζω τις όποιες καλές προθέσεις της κυβέρνησης γι΄αυτόν τον τομέα, θέλω να σημειώσω τα ακόλουθα για τη συμπλήρωση των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ:

Πρώτον, από τα πέντε νομοσχέδια που αφορούσαν το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τα οποία η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα φέρει άμεσα προς ψήφιση, μόνο ένα έχει συζητηθεί στη Βουλή. Ακόμα και σε αυτό - στο οποίο συμφωνούμε επί της αρχής - φημολογείται παρέμβαση για τεχνικούς λόγους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πράγμα το οποίο μπορεί να βλάψει περισσότερο την αξιοπιστία της οικονομίας μας διεθνώς.

Δεύτερον, η έμφαση που δίνεται, θεωρητικά, στις επενδύσεις, δε συνοδεύεται από αντίστοιχη δράση. Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Οι επιτροπές που χειρίζονται τα θέματα του επενδυτικού νόμου δε συνεδριάζουν. Το ΕΣΠΑ (Δ? ΚΠΣ) έχει αφεθεί ουσιαστικά στην τύχη του. Με ρύθμιση που συζητείται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, ο επενδυτικός νόμος παγώνει χωρίς λόγο μέχρι να βρεθεί «καλύτερος» νόμος που θα έχει τη σφραγίδα της καινούριας κυβέρνησης.

Τρίτον, στην αγορά όχι μόνο προεκλογικά (28/9), αλλά και μετεκλογικά στη Βουλή (18/10) η κυβέρνηση, δια του κ. Χρυσοχοϊδη, μας είχε διαβεβαιώσει ότι μπορεί να ρίξει κατά 10% τις τιμές των βασικών αγαθών. Αντί όμως γι΄αυτό, όλοι διαπιστώνουμε το τελευταίο διάστημα πως οι τιμές, όχι μόνο δεν πέφτουν, αλλά παίρνουν σταδιακά την ανηφόρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή