«Οχι» ΚΚΕ στον «Καλλικράτη»

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 19:32
A- A A+

Να απορρίψει το σχέδιο «Καλλικράτης» καλεί το λαό το ΚΚΕ, σημειώνοντας πως είναι ανάγκη ο λαός να εκφράσει και στα δημοτικά, νομαρχιακά και περιφερειακά συμβούλια, στάση αγωνιστική, στάση απειθαρχίας στο αντιλαϊκό, αντεργατικό, κυβερνητικό και ευρωενωσιακό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ, η πάλη αυτή είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητη, γιατί το ίδιο το κυβερνητικό σχέδιο «Καλλικράτης» οδηγεί σε:

-Περαιτέρω εμπορευματοποίηση δημόσιων ή δημοτικών κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας- υγείας- πρόνοιας) μέσω της "αποκέντρωσης" και της εξάρτησής τους από το τοπικό φορολογικό βάρος.

- Αποτελεσματικότερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής μέσω του νέου αντιδραστικού λειτουργικού νομοθετικού πλαισίου των οργάνων της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

- Εφαρμογή αντεργατικής, αντιλαϊκής γενικότερα "αναπτυξιακής" πολιτικής στην Περιφέρεια με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, η οποία θα οδηγήσει σε παραπέρα τοπική ανισομετρία και ταξική ανισότητα.

- Υποκριτική "φιλανθρωπική" διαχείριση κάποιων ακραίων κοινωνικών προβλημάτων από την ΤΑ, αντί της αντιμετώπισης των κοινωνικών αναγκών με ενιαία κρατική παροχή και ευθύνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή