Κύπελλο Ελλάδας: Στους «8» η Καβάλα

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 20:11
A- A A+

Στους «8» του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η Καβάλα, καθώς επικράτησε του Λεβαδειακού εκτός έδρας με 4-2 στα πέναλτι. Τα 120 λεπτά έληξαν 0-0. Αποβλήθηκε ο Ντομπρασίνοβιτς και δεν παίζει με Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί πριν λίγες μέρες, στην Καβάλα, για το πρωτάθλημα και είχαν έρθει ισόπαλες 2-2. Ισόπαλες ήρθαν και τώρα, στη Λιβαδειά, για τη φάση των «16» του κυπέλλου, μετά από 120 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτών υπήρξαν κάποιες καλές ευκαιρίες για αμφότερες τις ομάδες, αλλά γκολ δεν μπορούσαν να βάλουν.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν στα πρώτα λεπτά με τον Μπάρκογλου, για να πάρουν οι φιλοξενούμενοι τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά το πρώτο 20λεπτο. Η Καβάλα ήλεγξε τον ρυθμό μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, αλλά πέραν μιας καλής φάσης με τον Ορούμα που αστόχησε από πλεονεκτική θέση, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε και συνεχίστηκε όπως και το πρώτο. Με τον Λεβαδειακό, δηλαδή, να μπαίνει αποφασισμένος να ψάξει το γκολ και να πλησιάζει δύο φορές σε αυτό με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ του Ταραλίδη. Η απάντηση της Καβάλας ήρθε με μια μεγάλη ευκαιρία σε κεφαλιά του Ντομπρασίνοβιτς, ο οποίος λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 77' αποβλήθηκε, με συνέπεια να χάνει και το κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Αυτή η αποβολή ήρθε τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το ματς, το είχαν φέρει στα μέτρα τους και πίεζαν όλο και περισσότερο για το γκολ. Δεν το πέτυχαν, οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση και εκεί τίποτα δεν άλλαξε, με την πρόκριση να κρίνεται στα πέναλτι, όπου πιο ψύχραιμοι και τυχεροί ήταν οι παίκτες της Καβάλας.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός: Μπλάζιτς, Κόλτζος, Χαλούλος, Αλεξίου, Σερζίνιο, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Αμπουμπακάρι, Γκονσάλες, Μπεγκόνια, Μπαλβορίν

Καβάλα: Ιτάνζ, Παβίτσεβιτς, Σιόντης, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Σμολάρεκ, Μεντί, Σόσιν

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μπάρκογλου: 1-0

Ρινκόν:1-1

Γκονζάλες: Απέκρουσε ο Ιτάνζ

Ψωμάς: 1-2

Μπεγκόνια: 2-2

Παβίσεβιτς: 2-3

Σερζίνιο: Δοκάρι

Ορούμα: 2-4

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις