Κύπελλο: ¶ρης-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 20:45
A- A A+

Με τους Κάμπορα και Κάλβο να σκοράρουν για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο ¶ρης επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0 και προκρίθηκε άνετα στους «8» του Κυπέλλου.

Πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε σήμερα (13/1) απέναντι τον Αστέρα Τρίπολης 2-0. Τα γκολ για τους «κίτρινους» πέτυχαν οι συνήθεις ύποπτοι Κάμπορα και Κάλβο που για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι σκοράρουν χαρίζοντας βαθμούς για το Πρωτάθλημα και πρόκριση για το Κύπελλο.

Στο 33ο λεπτό ο Κάμπορα με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ ύστερα από ιδανική μπαλιά του Κόκε και το δεύτερο γκολ στο 81Ά μΆ ένα κεραυνό του Κάλβο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Με Νασούτι και Χαβίτο

Με δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον αγώνα με τον Αστέρα για το Κύπελλο σε σχέση μΆ αυτό της Κυριακής κόντρα στον Ηρακλή. Κάτω από τα δοκάρια ο Σηφάκης , με τον Νέτο δεξιά και τον Αράνο αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Ρονάλντο και Νασούτι, Τα δύο αμυντικά χαφ είναι οι Ναφτί και Πρίττας, Ο Κάλβο θα κινείται επιθετικά αριστερά και ο Χαβίτο δεξιά. Επιθετικό δίδυμο οι Κόκε και Κάμπορα.

Με Καρντόσο

Ο Βαγγέλης Βλάχος για την νοκ άουτ αναμέτρηση επέλεξε να ξεκινήσει με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Αργυρόπουλος και αριστερα ο Ουριμπάρι. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μαρσελάο και Λαζαρίδης. Οι τριάδα στο χώρο του κέντρου απαρτίζονταν από τους Φυτανίδη, Καρτόσο, και Μπαστια. Ενώ οι τρεις της επίθεσης ήταν οι Ουντότζι αριστερά, Καρέρα δεξία και Τσέζαρεκ στην κορυφή.

Επιθετικά ο ¶ρης

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ¶ρης έδειξε στον Αστέρα Τρίπολης τις διαθέσεις του. Πήρε τον έλεγχο του κέντρου και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα λάθη που θα έκανε ο αντίπαλος. Η ομάδα της Τρίπολης με φορτωμένο κέντρο προσπάθησε να κρατήσει όσο μπορούσε τα ατού του ¶ρη. Ο ¶ρης κυνήγησε το γκολ από το ξεκίνημα του αγώνα χωρίς να έχει επιτυχία στις μικροευκαιρίες που δημιούργησε.

Γκολ το «Κουτάβι»

Ένας λάθος υπολογισμός από τον Μαρσελάο ήταν καθοριστικό για να δεχθεί η ομάδα του το γκολ. Στοπ 33ο λεπτό ο Κόκε έκλεψε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή όταν δεν υπήρχε άμυνα του Αστέρα σέρβιρε στον Κάμπορα. Το «κουτάβι» με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Ένταση και σπρωξιές

Για την συνέχεια είχαμε ένταξη αψιμαχίες μεταξύ των παικτών με τον Παπασταμάτη να αρχίσει να μοιράζει κίτρινες κάρτες. Στο τέλος και ενώ οι παίκτες του Αστέρα πήγαν για να διαμαρτυρηθούν στον Αθηναίο διαιτητή οι σεκιούριτι της ΠΑΕ προσπάθησε να τους απομακρύνει με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να έχουμε και τις πρώτες σπρωξιές.

Δεν βγήκε του Λούκας

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βλάχο να βγάζει τον Καρτόσο και να περνά στον αγώνα τον Λούκας θέλοντας μΆαυτό τον τρόπο να γίνει ο Αστέρας πιο δημιουργικός στο χώρο του κέντρου. Ο άρης από την άλλη πλευρά συνέχισε στο ίδιο μοτίβο επιθετικά. Οι γηπεδούχοι άλλαζαν με ευκολία τις μπαλιές δημιουργώντας πολλά προβλήματα στα αντίπαλα καρέ.

Κάλβο-γκολ

Ο Κούπερ ζητούσε οι ποδοσφαιριστές του να πετύχουν και δεύτερο γκολ για να μην κινδυνέψουν με ισοφάριση. Στο 64οπ λεπτό ο Κόκε έβγαλε για τον Κάμπορα, που έκανε το ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως ο Αναστασόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά τον κίνδυνο για την ομάδα του. Ότι δεν έκανε ο Κάμπορα το πέτυχε ο Κάλβο στο 81 με δυνατό σούτ στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στο δεξί παραθυράκι του Αναστασόπουλου.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις