Βουλή: Έντονη αντιπαράθεση για την οικονομία

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 21:19
UPD:14/01/2010 11:29
A- A A+

Την έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων στη Βουλή προκάλεσε η απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, η συζήτηση του οποίου συνεχίζεται.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση του οίκου Moody's για «αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας», αλλά και στη σύγχυση που καταγράφεται μεταξύ κυβερνητικών και κομματικών στελεχών: «Είστε κυβέρνηση ή reality show; Κυβέρνηση ή δελτίο ειδήσεων όπου ο καθένας έχει την πληροφορία του;», ρώτησε ο κ. Μαρκόπουλος.

Σημείωσε δε ότι όταν ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τη μη υλοποίηση του ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα αυτή την ανησυχία εξέφρασε και η κ. Βάσω Παπανδρέου στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. «Σε εμένα είπατε ότι δεν είμαι ενημερωμένος. Το ίδιο ισχύει και με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ;», διερωτήθηκε.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία ασυνεννοησία. Όπως υπογράμμισε, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα ανοικτό κόμμα και μία υπεύθυνη παράταξη, ενώ η κυβέρνηση θέλει να βαδίσει με συνεπή και σταθερά βήματα.

«Η δική μας κυβέρνηση», είπε ο κ. Παπουτσής, «δίνει μάχη για την αξιοπιστία της χώρας χωρίς να δέχεται επιβολές πολιτικών, κυρίως από αυτούς που φταίνε για την παγκόσμια κρίση».

Κατά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο οι τράπεζες είναι απολύτως ωφελημένες από τις αλλαγές που επέρχονται στο νομοσχέδιο.

Υποστήριξε δε ότι με τις ευρωπαϊκές συμβάσεις έχει εκχωρηθεί απολύτως το δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υποδεικνύει πολιτικές.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αδωνης Γεωργιάδης σημείωσε ότι «όταν πας και δανείζεσαι όλο και περισσότερα προφανώς είσαι αναγκασμένος να δέχεσαι και αυτούς τους εξευτελισμούς».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνεται επίκληση εκθέσεων όπως της MoodyΆs γιατί αυτή ευθύνεται μεταξύ άλλων για την επιτάχυνση της παγκόσμιας κρίσης και είναι ήδη στο στόχαστρο της αμερικανικής Δικαιοσύνης. Κατήγγειλε τέλος την κυβέρνηση γιατί «προσαρμόζεται τόσο εύκολα στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή