F1: Απούσα η Lotus από τις πρώτες δοκιμές

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 23:31
UPD:01/02/2010 17:55
A- A A+

Η Lotus δε θα λάβει μέρος στα δυο πρώτα τριήμερα δοκιμών εξέλιξης, που θα διεξαχθούν στη Βαλένθια και στη Χέρεθ, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο Χέικι Κοβαλάινεν.

Από το Φεβρουάριο ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης, στις οποίες οι ομάδες βλέπουν σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μονοθέσιά τους και τι πρέπει να βελτιώσουν για να γίνουν καλύτερα. Οι δυο πρώτες θα διεξαχθούν στις πίστες της Βαλένθια και της Χέρεθ και από αυτές απούσα θα είναι η Lotus, όπως αποκάλυψε ο ένας εκ των δυο οδηγών της μαλαισιανής ομάδας, Χέικι Κοβαλάινεν. «Προετοιμαζόμαστε τόσο καλά όσο μπορούμε αυτή τη στιγμή.

Το μονοθέσιο θα μπορούσε να είναι έτοιμο, αλλά δεν είχαμε μέρη και δεν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε. Αν είχαμε κάποια προβλήματα, οι δοκιμές θα τελείωναν. Γι' αυτό στις τρίτες δοκιμές ξέρουμε ότι θα μπορέσουμε να πιέσουμε σκληρά το μονοθέσιο. Μπορώ να το πιέσω στο όριο, να πάρω ένα συναίσθημα και μπορούμε να κάνουμε πολλά χιλιόμετρα.

Περιμένω το μονοθέσιο να είναι αρκετά αξιόπιστο επειδή ο Μάικ και η ομάδα σχεδίασης είναι όλοι έμπειροι άνθρωπο που ξέρουν να δημιουργούν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Τότε το ερωτηματικό θα είναι τι απόδοση θα έχουμε», είπε ο Φινλανδός, ο οποίος τόνισε ότι δεν έπαιρνε πάντα το καλύτερο από τη McLaren. «Δε νομίζω ότι έχουν δει το καλύτερο από μένα ακόμα και δε νομίζω να πήρα το καλύτερο από τη McLaren.

Ο στόχος μου στη Lotus είναι να πάρω το καλύτερο από την ομάδα και το μονοθέσιο και δε βλέπω το λόγο να μην έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχουν τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε. Κάποιοι πιστεύουν ότι είμαι καλός στις κατατακτήριες δοκιμές και όχι τόσο καλός στους αγώνες, αλλά αυτό ίσχυε μόνο όταν ήμουν στη McLaren».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις