Πακιστάν: «Ζωντανός» ο αρχηγός των Ταλιμπάν μετά από αμερικανική επίθεση

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 12:41

Ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ (αριστερά), αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν, γλίτωσε σήμερα από τα πυρά αμερικανικών πυραύλων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, καθώς είχε φύγει από την περιοχή πριν από την αεροπορική επίθεση.

A- A A+

Ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ, αρχηγός των Πακιστανών Ταλιμπάν, γλίτωσε σήμερα από τα πυρά αμερικανικών πυραύλων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, καθώς είχε φύγει από την περιοχή πριν από την αεροπορική επίθεση, ανέφερε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός του.

«Ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ βρισκόταν στην περιοχή όπου έγινε η επίθεση του μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους», δήλωσε ο Αζάμ Ταρίκ. Η πακιστανική τηλεόραση είχε μεταδώσει λίγο νωρίτερα ότι, «σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες», ο Μεχσούντ φέρεται να σκοτώθηκε από τους αμερικανικούς πυραύλους, που σκότωσαν τουλάχιστον 10 ανθρώπους νωρίς το πρωί.

«Είχε απομακρυνθεί από το σημείο, όταν το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε την επίθεση. Είναι ζωντανός και καλά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν χωρίς να πει πότε απομακρύνθηκε ο Μεχσούντ από την περιοχή.

Το πρωί αξιωματικοί των πακιστανικών δυνάμεων ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένα μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος εκτόξευσε πυραύλους εναντίον κέντρου εκπαίδευσης των Ταλιμπάν στο βόρειο Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν και κοντά στο προπύργιο του Χαλικουλάχ Μεχσούντ.

Η επίθεση προκάλεσε το θάνατο 10 ανθρώπων, κυρίως ανταρτών.

Ο Μεχσούντ είναι ο αρχηγός των Ταλιμπάν του Πακιστάν, οργάνωση που συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα και πραγματοποιεί από το καλοκαίρι του 2007 ένα ανηλεές κύμα επιθέσεων -αυτοκτονίας κυρίως- έχοντας σκορπίσει το θάνατο σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους σε διάστημα δυόμισι ετών σε όλη τη χώρα.

Διαδέχτηκε τον Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 5 Αυγούστου από πυραύλους μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους στο Νότιο Ουαζιριστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή