Ζακ Ρογκ: «Το άξιζε το Ρίο»

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 20:09
A- A A+

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ υπεραμύνθηκε της απόφασης των «Αθανάτων» να επιλέξουν ως διοργανώτρια πόλη των Αγώνων του 2016 το Ρίο. «Δεν είναι γεωγραφικοί οι λόγοι», εξήγησε ο Βέλγος.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που... ξίνισαν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχριζε το Ρίο ντε Τζανέιρο «οικοδέσποινα» του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη για το 2016

. Η εγκληματικότητα μπορεί είναι μία από τις μεγάλες «πληγές» της βραζιλιάνικης πρωτεύουσας, υπήρξαν όμως αρκετοί που σκέφτηκαν ότι αυτή ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Νοτίου Αμερικής να φιλοξενήσει για πρώτη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες, με αφορμή και τη διεξαγωγή του Μουντιάλ δύο χρόνια νωρίτερα στην ίδια χώρα.

Ο Ζαγκ Ρογκ όμως σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το Ρίο άξιζε να πάρει τη διοργάνωση, επειδή είχε την καλύτερη υποψηφιότητα και όχι για γεωγραφικούς λόγους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι που θα πάμε για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική με τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν καλοί Αγώνες. Αλλά δεν επιλέξαμε τη Βραζιλία επειδή η Νότια Αμερική δεν έχει διοργανώσει ποτέ Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ και πρόσθεσε: «Επιλέξαμε τη Βραζιλία γιατί κατέθεσε την καλύτερη υποψηφιότητα. Στόχος των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι να υπηρετούν την κοινή γνώμη μιας χώρας ή μιας ευρύτερης περιοχής».

Ο Βέλγος παράγοντας αρνήθηκε στη συνέχεια ότι το κόστος για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από μία πόλη, όπως συμβαίνει τώρα με το Λονδίνο, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, λέγοντας ότι αρκετές κυβερνήσεις επιλέγουν να κάνουν και άλλα έργα που απλώς συμπίπτουν με τη διοργάνωση.

«Υπάρχει μια γενική παρανόηση για τις βασικές ολυμπιακές δαπάνες και τις βελτιώσεις στην πόλη. Γίνονται έργα τα οποία εμείς δεν έχουμε ζητήσει ποτέ να γίνουν. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε το κόστος διοργάνωσης των Αγώνων υπό έλεγχο», κατέληξε.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις