Αναστέλλονται οι πτήσεις στον εναέριο χώρο της Αϊτής

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2010 22:05
UPD:22:11
A- A A+

Η κυβέρνηση της Αϊτής ζήτησε από τις ΗΠΑ καθώς και άλλες χώρες να μην επιτρέψουν προς το παρόν άλλες πτήσεις για το Πορτ-ο-Πρενς, λόγω συμφόρησης στον εναέριο χώρο της χώρας, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

«Η κυβέρνηση της Αϊτής (...) μας είπε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να δεχθεί πτήσεις στον αϊτινό εναέριο χώρο, γιατί το αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς έχει κορεστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της FAA, Λόρα Μπράουν.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος και δέκα πολιτικά αεροσκάφη που κάνουν γύρους πάνω από Πορτ-ο-Πρενς, περιμένοντας άλλα αεροσκάφη που αναχωρούν από το αεροδρόμιο, για να μπορέσουν να προσγειωθούν», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

«Λόγω του γεγονότος αυτού δεν θέλουμε να σταλούν και άλλα αεροπλάνα στον εναέριο χώρο της Αϊτής -και αν η κυβέρνηση δεν μας πει ότι θα δέχεται νέες πτήσεις, όσα αεροσκάφη φθάσουν εδώ θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν γύρους στον αέρα για ώρες», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της FAA.

Το αεροδρόμιο του Πορτ-ο-Πρενς είναι κλειστό στην εμπορική κίνηση, από το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7 βαθμών Ρίχτερ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή