Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 05:33
UPD:09:51
A- A A+

* Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή του σήματος τελών κυκλοφορίας 2010 σε εφορίες και τράπεζες καθώς και για την κατάθεση πινακίδων.

* Κινητοποιήσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος της Φθιώτιδας προγραμματίζουν από σήμερα οι αγρότες, σύμφωνα με το πανελλήνιο συντονιστικό όργανο.

* Αρχίζουν επισήμως από σήμερα 15 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως τις 27 Φεβρουαρίου.

* Στην Ουκρανία βρίσκονται σήμερα: ο επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), βουλευτής, Πέτρος Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ, Β΄ Αθήνας), καθώς και οι βουλευτές Γιώργος Φλωρίδης (ΠΑΣΟΚ, Ν. Κιλκίς), Χρήστος Ζώης (ΝΔ, Ν. Λάρισας) και Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ, Ν. Αττικής), μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ, προκειμένου να λάβουν μέρος στην αποστολή παρατηρητών για τις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή, 17 Ιανουαρίου.

* Εθιμοτυπική επίσκεψη από τις 14 έως και τις 16 Ιανουαρίου πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Διοικητής Αεροπορικών Συμμαχικών Δυνάμεων του Στρατηγείου της Σμύρνης (Allied Air Component Command Izmir - CC Air Izmir), Αντιπτέραρχος Ralph Jodice (ΗΠΑ), o οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο 2009. Σήμερα επισκέπτεται το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας στη Λάρισα και το Συμμαχικό Αεροπορικό Κέντρο Επιχειρήσεων CAOC - 7, όπου θα συναντήσει τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή του CAOC - 7, Αντιπτέραρχο (Ι) Ιωάννη Πατσαντάρα.

* Στις 9 π.μ. έναρξη της κατεδάφισης 16 αυθαιρέτων κτισμάτων επί της Επταπυργίου 143 (περιοχή Μονή Βλατάδων) στη Θεσσαλονίκη για την ανάδειξη βυζαντινών τειχών και τη διαμόρφωση της περιοχής, παρουσία του δημάρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του αντιδημάρχου, Βεν. Καρακωστάνογλου.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση εργασίας της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, των υφυπουργών Σταύρου Αρναουτάκη και Μάρκου Μπόλαρη, με τους γενικούς γραμματείας των περιφερειών, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των διαδικασιών κλεισίματος του Γ' ΚΠΣ και της προσπάθειας για την επιτάχυνση υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

* Στις 10 π.μ. συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τους διευθυντές όλων των διευθύνσεων εκπαίδευσης της χώρας (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας), καθώς και με τους αντίστοιχους διευθυντές του υπουργείου.

* Στις 10:30 π.μ. εθιμοτυπική συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων και Παιδείας, Πειραιά Δάφνης Μπόκοτα, με τον διοικητή της Ναυτικής Νατοϊκής Δύναμης Μεσογείου (SNMG/Z) αντιπλοίαρχο S.J. Chic CBE Royal Navy.

* Στις 10:30 π.μ. σύσκεψη στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων σύσκεψη για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς οργανισμού, tuta absoluta, που πλήττει κυρίως την καλλιέργεια της τομάτας. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες, ειδικοί επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων.

* Στις 11:45 π.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης συνάντηση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον πρόεδρο ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τον γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. Μανώλη Αγγελάκα.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ξάνθη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Boyko Borissov, θα εγκαινιάσουν τη Συνοριακή Δίοδο Ξάνθη-Zlatograd.

* Στη 1:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον πατριάρχη του Μεγάλου Οίκου της Κιλικίας, Αράμ Α', ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος και το Προεδρείο του Κεντρικού Συμβουλίου Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος.

* Στη 1:30 μ.μ. στην πόλη Zlatograd της Βουλγαρίας ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borissov.

* Στις 2 μ.μ. συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) με αντιπροσωπεία των Οικολόγων-Πρασίνων για το σχέδιο «Καλλικράτης».

* Στις 6:30 μ.μ. στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα συνέντευξη Τύπου της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή, για το σχέδιο «Καλλικράτης» και την ανάδειξη των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης.

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για το αξιόλογο έργο της Ρένας Κυριακού (1917-1994). Σολίστ η Δόμνα Ευνουχίδου. Διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

* Αρχίζει σήμερα 16 Ιανουαρίου και θα λήξει αύριο Κυριακή 17 του μηνός στο ξενοδοχείο St. Georges Lycabettus στο Κολωνάκι, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, το 3ο Χειμερινό Τουρνουά Σκραμπλ «Αμαλία Καλυβίνου».

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο Leventis Art Suites, στην Παναγίτσα Πέλλας ημερίδα με θέμα: «Βιοποικιλότητα, Περιφερειακή και Τουριστική Ανάπτυξη» διοργανώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας.

* Στις 10 π.μ. στο αμφιθέατρο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως ΕΚΑΒ (Πάροδος Μπιζανίου, Πουρνάρι Πυλαίας) συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια, με εθελοντικές οργανώσεις και θέμα: «Πυροπροστασία στο Σέϊχ Σού».

* Στις 11 π.μ. «finger food bar- restaurant Omilos» στη Θεσσαλονίκη (Παραλία) η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του εθελοντικού προγράμματος με τίτλο: «Θες να γίνουμε φίλοι;» για άτομα με αναπηρία, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

* Στις 7 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

* Στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» στο Αιγάλεω η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου Φίλων Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και βραβεύσεις αστυνομικών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή