Βοήθεια στην Αϊτή από σταρ του Χόλιγουντ

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 06:06
A- A A+

Τηλεμαραθώνιο για να συγκεντρωθεί βοήθεια υπέρ των σεισμοπλήκτων της Αϊτής θα οργανώσει ο Τζορτζ Κλούνεϊ ο οποίος κάλεσε τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν, ανακοίνωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι MTV.

To MTV δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία, όμως πληροφορίες ανέφεραν ότι ο τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί στις 22 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής κανένας σταρ δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τη συμμετοχή του, όμως λέγεται ότι αναμένεται να δώσει το παρών ο Στινγκ και πολλοί άλλοι.

Η πρωτοβουλία του Κλούνεϊ έρχεται μία ημέρα αφού το ζεύγος Ατζελίνα Τζολί και Μπραντ Πιτ δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια και άλλοι σταρ του Χόλιγουντ κάλεσαν τους θαυμαστές τους να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους πληγέντες.

Ο Γουάϊκλιφ Τζιν, που γεννήθηκε στην Αϊτή, ζήτησε από τους Αμερικανούς να δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν τη χώρα του μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης Yele Foundation. Ο τραγουδιστής του χιπ-χοπ, Σον Ντίντι Κομπς κάλεσε επίσης τους θαυμαστές του να δώσουν χρήματα στην ίδια φιλανθρωπική οργάνωση.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, δήλωσε ότι η Πολιτεία θα βοηθήσει την Αϊτή και έστειλε μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα έρευνας και διάσωσης στη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή